Een rondje Eifel met een nat tintje 19-23/6/'24

Patrick & Carla
Beheerder
Berichten: 328
Lid geworden op: 05 dec 2023, 19:49

Een rondje Eifel met een nat tintje 19-23/6/'24

Bericht door Patrick & Carla »

woensdag 19 juni '24

Deze week konden we er een verlengd weekendje van maken en we hadden namelijk gehoopt op zomers weer maar dat was ijdele hoop.
Veel regen is waar we de laatste tijd op getrakteerd worden. Ergens een dagje of twee zon en dan een paar weken slecht weer met ettelijke liters water en de nodige wateroverlast.
Ze geven voor deze week ook niet wat het moet zijn maar we gaan toch van ons verlengd weekend profiteren.
Na het werk is onze eerste stap eentje naar Vielsalm waar we ons iets na 21u ergens neer planten in de buurt van het meer en tegen 23u lagen we onder de dekens.

Afbeelding

donderdag 20 juni '24

Een bezoekje aan de bakker na het ontwaken om daarna onze lekkere ardense broodjes bij een goede kop koffie ter verorberen. Eens ons ochtendritueel achter de rug waren we weg. We zijn niet ver van de Luxemburgse grens en zodoende gaan we wat goedkoper Luxemburgse diesel tanken en eens in de knauf winkelen.
Normaal gaan we altijd bij de massen maar iemand had gezegd dat het in de knauf nog goedkoper was.
Na het vergelijken van wat prijzen moeten we vaststellen dat dit maar gedeeltelijk zo is.
Sommige zaken zijn in de massen goedkoper, andere in de knauf en voor beide zijn er producten die even duur en soms zelfs duurder zijn dan bij ons in België. Kwestie van goed te triëren wat je waar koopt. Onze favoriet zal wel de massen blijven na dit bezoekje aan de knauf, we moesten het eens testen.
Hierna gaat het richting Deudesfeld in de Eifel, we rijden binnendoor en genieten van mooie uitzichten met grijze luchten waar heel af en toe eens een zonnetje doorkomt.
We installeren ons op de camperplaats en na ons middagmaal doen we de panoramawandeling van 4km.

Afbeelding

Een heel rustig plekje met op deze moment van de tijd heel weinig beweging. Een kerkje, twee drankgelegenheden, een slager en een piepkleine edeka die enkel in de voormiddag open is en die ook dienst doet als bakker.

Afbeelding

De natuur en de uitzichten die je hier krijgt zijn dan weer van een andere grootorde. En als je hier wandelt dan moet je natuurlijk weten dat vlakke stukken hier een zeldzaamheid zijn. Genieten van de natuur en de rust is wat je hier moet doen en voor het wandelen goede kuitspieren kweken.
In 1 van de 2 drankgelegenheden nemen we iets te drinken op het terras voor we weer naar de camper terug gaan. De gpx-track van de panoramawandeling kan je downloaden op MRA, G-Ti of Wikiloc.
Aan de camper gaan de stoeltjes buiten om te genieten van de zon die er toch mooi doorgekomen was. Rond 18u betrok het dan wat en tegen 19u kregen we een regenzone over ons die ons in de late avond weer verliet.
Wij laten het niet aan ons hart komen en maakten het gezellig in de camper.

vrijdag 21 juni '24

Wandelen naar het Meerfelder Maar en/of de uitkijktoren of door rijden naar een andere bestemming was de vraag die we ons tijdens het ontbijt moesten stellen.
En aangezien de grotere regenkansen van vandaag en de modderige paden door de weiden en bossen verkozen we ons te verplaatsen.
Even een kijkje nemen op park4night en we beslisten om eens naar Daun te rijden dat hier 24km vandaan lag.
We waren er nog nooit geweest en ze hebben nog niet zolang een compleet nieuwe stelplaats ter beschikking met alle faciliteiten.
Tegen 10.30u reden we dan het terrein op een installeerden we ons.
Pas na het middageten begaven we ons via het zeer steile voetgangerspad naar het centrum.

Afbeelding

Een echt historisch centrum is hier niet. Het is wat moderner met een beperkt aantal historische gebouwen. Daar gaan we dan ook eens naar kijken, maar de meeste zijn privé of het zijn kerken.

Afbeelding

Super veel winkels zijn er ook niet voor een centrum. De kappers, kebabs, apotheken en kledingwinkels wisselen elkaar wel af maar imponeerde ons zo niet. Niet zo een interessante plek maar we moesten het eens gezien hebben en bij deze is dat dus gebeurd. Maar de kans dat we hier nog eens verzeild geraken zal zeer klein zijn. De stad is geen hoogvlieger maar de stelplaats is dan weer wel dik in orde.

Afbeelding

We waren nog niet lang terug aan de camper of we werden getrakteerd op een onweer, gelukkig van korte duur en niet zo hevig maar wel met het nodige klankspel. Voor de rest hadden we heel af en toe een drup vandaag dus hadden we weer geluk. Op andere plaatsen was het natter hoorden we.
We kregen in de avond zelfs nog een streepje zon, het duurde niet lang maar we hadden er wel deugd van.

zaterdag 22 juni '24

We krijgen een herfstig gevoel cadeau bij het ontwaken. Mistige neerslag, grijs en fris. Enkel de kleur van de bladeren aan de bomen verraad dat het geen herfst is maar zomer. Niets aan te veranderen, het weer doet wat hij wil. We zijn benieuwd wat de rest van de zomer gaat geven, als het op dit elan verder gaat beloofd het niet veel goeds.
We nemen ons ontbijt tot ons en daarna kramen we op en verhuizen we naar Bad Blankenheim.
We winkelen eerst nog onderweg voor we ons installeren op de stelplaats op de stadsstrand.
Eerst nog ons middageten voor we het piepkleine historische stadje intrekken.

Afbeelding

We dwalen wat rond en trekken naar de burcht, hier moet je wel wat voor klimmen maar de uitzichten zijn fijn. Je kan op de binnenkoer van het kasteel een kijkje nemen maar de rest is privé, het is namelijk een jeugdherberg. En dat ze hier pinten a volonté pakken in een historisch kader is een feit, we merken het aan het leeggoed van de jeugd. Nu ja zo boven op een heuvel in een kasteel kunnen ze wel wat feesten zonder anderen lastig te vallen.

Afbeelding

Eens we terug beneden zijn doen we nog de andere straatjes en de markt. Eens binnen wippen in de toeristische dienst en daarna terug naar de camper voor kasekuchen und caffee.
Wat zitten wat buiten in de eenzame stralen van de zon die we een uurtje kregen voor het weer te koud werd en de regen weer naar beneden kwam.
De rest van de avond spenderen we in de camper, te nat en te fris buiten en dan maken we het binnen maar gezellig.

Zondag 23 juni '24

D-day vandaag, einde van het verlengd weekendje en we moeten weer huiswaarts keren en hoe kan het ook anders, vandaag scheen natuurlijk de zon.
Ze geven voor een drietal dagen zomers en tegen donderdag onweer en weer frissere temperaturen.
Dat beloofd voor de rest van onze zomer, we moeten het toch nemen zoals het komt.
En ondanks het natje tintje was dit een leuk rondje Eifel.
Wij rijden in elk geval in de late voormiddag huiswaarts en keken alweer uit naar onze volgende hopelijk zomerse trip.

Klik op deze link om het fotoalbum van dit weekend te bekijken.

Klik hier voor het overzicht van de kleine trips
Plaats reactie