De kop is er af 7-10/1/'22

Patrick & Carla
Site Admin
Berichten: 394
Lid geworden op: vr okt 23, 2020 6:48 pm

De kop is er af 7-10/1/'22

Bericht door Patrick & Carla »

Afbeelding
Time goes by so......

vrijdag 7 januari '22

Het nieuwe jaar is nog maar een week oud en we trekken er al weer op uit. We gaan het jaar rustig beginnen met een klassieker voor ons, namelijk een weekendje Julich.
In de week hadden we onze einreiseanmeldung in orde gebracht en met de nodige documenten vertrekken we 's avonds na het werk. We zien wel of de Duitser ons terug buitenschopt.
Tegen 21u plaatsen we ons op de camperplaats van het Brückenkopfpark.
Nadat we geïnstalleerd waren keken we nog wat tv en tegen middernacht lagen we in ons bedje.

zaterdag 8 januari '21

Afbeelding
Jülich by a bird's eye

De dagen zijn nog kort dus blijven we lekker lang in bed liggen en na het ontbijt gaan we eens naar het stadje.
Maar voor we het centrum ingaan doen we eerst een rondje langs en door de mooie citadel.
We zijn hier nu al een groot aantal keer geweest maar ze is en ze blijft echt wel indrukwekkend.

Afbeelding

Op verschillende plaatsen zijn er nu werken bezig. Ze zijn blijkbaar de muren aan het ontdoen van de roet die er met de jaren is ingetrokken. En ook een aantal gebouwen zijn ze aan het renoveren. Ik ben benieuwd om later het resultaat te zien.
Het centrum ligt vlak naast de citadel dus daar zijn we dan ook heel snel.
We lopen door de belangrijkste straten en ook hier zien we de tendens van lege panden. De coronacrisis van de laatste twee jaar hakt er overal goed in en er zullen nog koppen rollen.

Afbeelding

Bij de beenhouwer halen we een oma's käsekuche en bij de bakker wat hackfleisch. Of was het nu omgekeerd ?
Hier in Julich en trouwens in de rest van Duitsland ook, is overal de 2G regel van toepassing. We reclameren bij ons over de controlemaatschappij maar op een ander is het echt niet beter. Je gaat even de kik binnen om wat ondergoed te kopen en op de moment dat je je hoofd binnen steekt zijn ze daar voor je coronacertificaat te scannen en om je ausweis te laten zien. Ze zien zo na of je niet vals speelt, en dit gebeurd in elke winkel hier. En vanaf volgende week is het in Duitsland in de horeca zelfs 2G+.
Een mens moet nota bene enkel maar wat onderbroeken hebben om zijn bloot gat mee te bedekken. Al maar goed dat de glimlach van de joviale verkoopster/QR-controleuse de gemoederen onder controle houd, we mogen iets hebben hé.
Binnen en buiten, de onderbroeken waren gekocht en we wandelde terug naar de camper voor het middageten en bijhorende käsekuche.
Rond 14u gingen we nog een kleine wandeling doen langs de rivier Ruhr waar er toch nog plaatsen waren die last hadden van hoogwater.

Afbeelding
Oeps

De lichte regen en hardere wind die kwam opzetten deed ons op onze stappen terug te keren. Rond 15.30u waren we terug en gingen we bij de camper niet meer weg. Rustig genieten van de late namiddag en avond was het enige wat we vandaag nog van plan waren.

zondag 9 januari '22

Uitslapen en tegen 9u pas uit ons bed komen. Gewoon een rustig weekend om het jaar in te zetten, meer moet dat niet zijn. En belangrijk, we hebben nog een extra dag dus moeten we pas morgen naar huis, dan doen we dus echt alles op een gezapig tempo.
Na ons late ontbijt zijn we weg voor een wandeling door het hinterland.

Afbeelding

En de hevige regenval van vannacht heeft de rivier nog wat meer doen stijgen zodat er nog meer stukken last hadden van wateroverlast. Normaal hadden we nog rond de Barmener See gewandeld maar dat was buiten de ondergelopen wandelwegen gerekend.

Afbeelding

Gelukkig kun je hier wel wat richtingen uit en via wat boswegen en stille wegen gaat het terug naar de camper waar we iets na 13u aankomen. Hoogste tijd voor onze late lunch. De gpx-track van de wandeling kan je downloaden op G-Ti en MRA.
En na de lunch ga ik nog wat beeldjes schieten op een paar locaties, de vrouw blijft deze keer thuis als ik wat met mijn vogel, heu drone ga spelen.

Afbeelding

Rond 16.30u ben ik terug, genoeg gespeeld voor vandaag. Er zitten weer heel wat leuke shots tussen die ik op de montagetafel kan gebruiken waarvan jullie op een latere datum de vruchten kunnen zien.
Na ons avondeten is het nog wat relaxen en voor middernacht liggen we in ons bedje te slapen.

maandag 10 januari '22

Na het ontbijt doen we onze service en daarna rijden we de stelplaats af maar we keren nog niet huiswaarts.
Eerst een kijkje nemen aan het uizichtspunt van de Tagebau Inden waar ze aan bruinkoolwinning doen, ze graven er 20 miljoen ton per jaar op waarmee de krachtcentrale van Eschweiler elektriciteit opwekt. Milieu en bruinkool gaan hand in hand voor de strikte Duitsers, het rijmt echt niet.
Het uitzichtspunt is momenteel enkel als wandelaar te bereiken, we zetten ons ergens aan de kant en binden onze wandelschoenen aan. We gaan er eens kijken of de indrukwekkende gravers aan de slag zijn.

Afbeelding

Het zicht over de put is indrukwekkend en dan te bedenken dat dit één van de kleinere is hier in de buurt, dorpen, fauna en flora moeten hier wijken voor de bruinkool. Indrukwekkend maar tegelijkertijd diep bedroevend.
De Indemann kijkt toe en waakt statig over zijn put.

Afbeelding

Wij kijken ook nog wat rond en genieten vooral van het zonnetje op ons (kale) hoofd.

Afbeelding

We zeggen de tagesbau Inde, de Indemann en Jülich gedag en keren weer huiswaarts van ons eerste verlengd weekendje van 2022.
De kop is er af zoals we dat thuis zeggen.
We verruilen deze koude zonnige streek voor het nog koudere met dikke mist bedekte Hageland terwijl we al mijmeren over volgende uitjes.
Dat de zon maar dikwijls mag aanwezig zijn, we missen ze nu al weer.Vriendelijke groetjes
Patrick & Carla

Klik hier voor het volledige fotoalbum van dit weekend

Klik hier voor het overzicht van de kleine trips
Plaats reactie