Bomal-sur-Ourthe 12-14/6/'20

Patrick & Carla
Site Admin
Berichten: 394
Lid geworden op: vr okt 23, 2020 6:48 pm

Bomal-sur-Ourthe 12-14/6/'20

Bericht door Patrick & Carla »

Afbeelding

vrijdag 12 juni '20

Eindelijk is het zover, we mogen weer buiten. Na al de corona maatregelen en de ophokplicht heeft de camper stilgelegen van begin maart toen we een weekendje in de eifel doorbrachten. Het zijn rare weken en zelfs maanden geweest die begonnen zijn met een klein virus in China dat al snel uitgroeide tot een pandemie over de hele wereld.
Het beste en ook het slechtste in de mens hebben we wel zien boven komen de voorbije tijd en het gezonde verstand was soms een beetje heel veel ver te zoeken bij velen. Lockdown, economie plat, zieken en doden, 2020 zullen we nooit vergeten en van het virus zijn we nog altijd niet af. Integendeel zolang er geen vaccine en medicijn is uitgevonden zullen we met dit virus moeten leren leven. En hopelijk kunnen we een volgende uitbraak temperen zolang er geen medicijn en vaccine is.
Maar we mogen vandaag 8 juni weer op stap, in eerste instantie in België en vanaf 15 juni naar het buitenland. Allez toch naar de landen die Belgen willen ontvangen.
Wijzelf spraken met een paar vrienden af in Bomal op camping international, we mogen in een wekelijkse bubbel van tien personen bijeenkomen, dus even tijd nemen om elkaar nog eens terug te zien en samen wat leute te maken.
We namen het zeker voor het onzekere en reserveerden een plaats op de acsi-camping. Niet echt onze doening om te reserveren, maar we vreesden een stormloop op vrije plaatsen, camperplaatsen en campings aangezien iedereen er op gebrand is om weg te gaan. En natuurlijk gunnen we nu de toeristische sector een extra centje omdat er ook wel een economisch bloedbad rond gaat. In de namiddag vertrokken we en tegen 17u waren we ter plaatse. We hadden er afgesproken met vrienden, we mogen van onze minderheidsregering per week een bubbel van 10 mensen zien en daar moesten we dan ook van profiteren en we zien wel wat de toekomst brengt want we zijn er nog lang niet vanaf. Nadat we ons geïnstalleerd hadden was het wat grappen en grollen, we keken eens rond in de directe nabijheid van de camping en de rivier en de bossen zijn mooi.

Afbeelding Afbeelding

Na het avondeten begon het weer te keren en al gauw was het beloofde onweer daar dat ons naar binnen joeg. Het viel er de rest van de avond goed uit en op die momenten kwamen we nog eens buiten maar het beste van de dag zat er op.
We luisterden nog wat muziek en doken in wat leesvoer tot het slapenstijd was.

zaterdag 13 juni '20

Afbeelding

Vandaag sliepen we uit, het was tenslotte weekend.
We hadden een heel natte nacht gehad maar nu stonden we op onder een stralende zon. Buiten ontbijten en wat genieten van de zon was de boodschap. In de voormiddag gingen we naar het klein centrum kijken en we zagen dat het goed was, klein maar fijn. Een mooi kasteel dat in privéhanden was, een paar ardense huisjes, een parkje met kleine barrage, echt de moeite. En natuurlijk deden we na zo een lange tijd een terrasje nu ze terug mochten opendoen.

Afbeelding Afbeelding

Na ons terrasje gingen we terug naar de moby om te eten en wat te relaxen. Hierna wandelde we naar Barvaux, dit deden we langs het fietspad dat langs de ourthe kronkelde. Je zag de ourthe wel niet continu omdat deze aan de andere kant van de bomenrij lag maar dat kon geen kwaad. En gelukkig hadden we die bomen regelmatig zodat we in de schaduw konden lopen want in de zon was het bakken geblazen.

Afbeelding

Barvaux zelf is een klein gehuchtje, we keken er eens rond en natuurlijk deden we er een terrasje.
Nadat we hier van genoten hadden gingen we langs de zelfde weg terug. Het plan was eerst om langs de heuvel terug te komen maar het was veel te warm en daar was de goesting ver voor te zoeken om dat te doen.

Afbeelding Afbeelding

Terug op de camping was het vooral genieten en plezier maken tussen pot en pint tot het tijd was om te gaan slapen.

zondag 14 juni '20

Afbeelding

Uitslapen en bij het ontwaken naar de bakker gaan, een leuke gewoonte op zondag als we met de camper weg zijn. We hadden ze 3 maand moeten missen maar nu kon het weer. Een paar pistoleekes en croissants, buiten eten en samen wat grappen en grollen met de vrienden. Zalig gewoon en eigenlijk onvoorstelbaar hoe je na eigenlijk 3 maand dat sociaal contact wel gemist hebt.
In de voormiddag trekken we naar de markt in Bomal, onze regering laat 50 kramen toe en de markt was inderdaad kleiner als normaal, maar de telling is volgens ons toch gebeurd op Waalse wijze.
We struinen wat rond, doen een terrasje, kopen wat kip en andere zaken en iets na de middag waren we terug aan de camper.

Afbeelding Afbeelding

Aan de moby eten we ons middagmaal en maken we nog wat leute.
Iets na 14u doen we onze service en maken we ons klaar om huiswaarts te keren.
We nemen afscheid van de vrienden en we hadden een zeer leuke tijd. En het smaakt naar meer dus elk weekendje dat we weg kunnen doen we dat. We kunnen ons onderweg in onze mobiele bubbel even goed beschermen als in onze vaste bubbel. En hopelijk krijgen we niet weer zo een harde opflakkering zodat alles weer aan de ketting ligt, want dat is iets dat heel onomkeerbare schade gaat opleveren, zowel op menselijk als op economisch vlak. We houden het met een bang hartje in de gaten en we zien wel wat er op ons afkomt.

Klik hier voor de fotogalerij

Groetjes en tot lees
Patrick & CarlaKlik hier voor het overzicht van de kleine trips
Plaats reactie