Heiderscheid 24-26/5/'19

Patrick & Carla
Site Admin
Berichten: 405
Lid geworden op: vr okt 23, 2020 6:48 pm

Heiderscheid 24-26/5/'19

Bericht door Patrick & Carla »

Afbeelding

vrijdag 24 mei '19

Voor dit weekend weten de weerkaarten redelijk. Dus daar moesten we van profiteren en na het werk waren we dan ook weer naar Heiderscheid waar we op de camperplaats van de Fuusekaul gingen staan.
Een ideale uitvalbasis om met de motor leuke en mooie ritjes te doen.
We hadden er afgesproken met vrienden en na installatie en verkenning van de buurt zaten we al aan een lekkere single malt.
Na een leuke avond en voor de klok 12 sloeg lagen we in ons bed te ronken.

zaterdag 25 mei '19

Na het ontbijt deden we het rustig aan en werd het stalen ros op een gezapig tempo klaar gezet.

Afbeelding

En rond 10.30u waren we weg voor een ritje door de streek.
Mooie baantjes en een prachtige omgeving die een streling voor het oog waren. Zeker geen straf om zoiets op ons bord te krijgen.

Afbeelding

Een pitstop werd gedaan aan het kasteel van Larochette dat op een uitloper van de Luxemburgse zandsteen ligt.
Het kasteel is in 1979 door de regering overgenomen en gerestaureerd en is te bezoeken voor 5€ p/p. Wij lieten een dieper bezoek vandaag voor wat het was, maar dat zal op een later moment wel eens gebeuren.

Afbeelding

Hierna bracht de route ons naar Echternach, maar dat ging niet steeds van een leien dakje door enkel richtingen en omleidingen voor een fietsevenement.
Door de omleidingen voor dit evenement kwamen we natuurlijk weer veel te veel wegenwerken tegen.
Maar al freewheelend en gelukkig ook met wat streekkennis kwamen we tenslotte toch in Echternach terecht waar we ons op de grote markt tegoed deden aan een lekkere flammenkuchen.

Afbeelding Afbeelding

Nadat we van het zonnetje en het leven op de markt hadden genoten waren we weg voor een volgend deel.
Maar tegen dat we in Diekirch waren was de lucht volledig veranderd. Een heel dreigend wolkendek kondigde regen aan en dat kregen we dan ook.
De gps werd rechtstreeks naar de fuusekaul gezet nadat we de buienradar hadden geraadpleegd.
Een onaangekondigd onweer was onderweg, maar gelukkig hadden we maar een 9km meer te gaan naar de camperplaats.
De gpsroute en de gpstrack van de motorrit kan je downloaden op MRA en op G-Ti.
Een lichte regen was hetgeen we kregen en het onweer was voor de streekgrens met Frankrijk.
Gelukkig klaarde het tegen 18u op en konden we buiten nog genieten van een leuke avond tot het te donker en klammig werd.

zondag 26 mei '19

Afbeelding

We stonden op onder een stralend zonnetje, dus daar moesten we vandaag toch weer van profiteren en na het ontbijt gingen we nog voor een klein ritje met de motor want we moesten nog huiswaarts keren.
We hadden een ritje uitgestippeld langs een mooi bochtig parcours, wat hier natuurlijk niet moeilijk is en we deden onze eerste stop na een geweldig bochten festijn aan het kasteel van Bourscheid.

Afbeelding

Het imposante kasteel op een 150 meter hoge rotspunt boven de meanders van de rivier de Sûr en dateert al van het jaar 1000, maar de fundamenten dateren van nog veel vroeger. Ook dit kasteel is te bezoeken, maar dat hebben we al in het verleden gedaan en we hebben zelfs ooit de eer gehad om hier een volledig weekend te verblijven in middeleeuws ornaat. Een leuke hobby indertijd uit een nu ver verleden.

Na de pitstop waren we weg naar Kautenbach. Het ene uitzichtspunt volgde het andere op en de verschillende dalen en valleien werden even hard verslonden als de opeenvolging van de bochtjes op goddelijk asfalt. Maar de laatste uitspraak is vooral de motardziel dat spreekt. Een festijn hier voor wandelaar en motorrijder.

Afbeelding

In Kautenbach gingen we iets drinken.

Afbeelding Afbeelding

En hierna kwam er nog meer van het goede op ons bord waarmee menig motorrijder in vervoering geraakt. En zoals we zeggen 4 wielen verplaatsen het lichaam, maar 2 wielen beweegt de ziel.
Voor we het goed en wel beseften kwamen we alweer terug aan de camping uit.
Een niet al te lange rit was het vandaag, maar wel eentje waar men zich kan op uitleven.
De rit zelf kan je downloaden op MRA en op G-Ti.Aan de moby genoten we nog wat van de zon, deden we onze service, en rond 16.30u keerden we huiswaarts van wederom een fijn weekendje.
Nog van dit zouden we zeggen en liefst nog veel.
Onderweg nog even stoppen voor een Ardens frietje om daarna in één ruk huiswaarts te rijden.

Afbeelding

Klik hier voor het overzicht van de kleine trips
Plaats reactie