Een half Luxemburgs Hemelvaartweekend 26-29/5/'22

Patrick & Carla
Site Admin
Berichten: 405
Lid geworden op: vr okt 23, 2020 6:48 pm

Een half Luxemburgs Hemelvaartweekend 26-29/5/'22

Bericht door Patrick & Carla »

Afbeelding
Reisdorf

donderdag 26 mei '22

Normaal hadden we pas morgen weggeweest maar de vrouw had onverwacht nachtshift vandaag dus konden we deze avond al vertrekken en zodoende reden we naar de Baraque Fraiture.
Ik had begin deze week eens rondgekeken en eens gehoord voor plaats en we hadden nog een plaats kunnen scoren in Reisdorf in het Groot Hertogdom.
Daar kunnen we dan morgen terecht en dan kan het stalen ros zaterdag boven gehaald worden voor een ritje indien het weer het toelaat.
Aan de Baraque installeren we ons iets na 20u en we genieten nog even van de omgeving voor we ons achter de buis zetten.

Afbeelding

vrijdag 27 mei '22

We slapen vandaag uit en na het ontwaken staat al snel de bialetti te pruttelen zodat de geur van verse koffie onze neusgaten kan vullen. Ondertussen regen het buiten lichtjes en dat zou het blijven doen tot in de namiddag.
Wij doen het rustig aan en iets na 10u zijn we onderweg met een tussenstop aan de Massen om wat inkopen te doen.
We doen ook nog een eetstop en rond 13.30u komen we aan op de camping. Na installatie klaart de hemel helemaal op en krijgen we nog een leuk zonnetje.

Afbeelding

We doen het rustig aan en rond 15.30u beslis ik van nog even een opwarmertje te doen op de motor. De weg werd helemaal droog en de zon scheen. Met zo een bochtenparadijs kan je het niet laten om te profiteren.
De vrouw blijft aan de camper en ik doe een kleintje van 70km en na een uurtje ben ik terug.

Afbeelding

We profiteren buiten nog van de zon tot het te koud word buiten en we de camper binnen trekken.

zaterdag 28 mei '22

Na het het ontbijt word de motor startklaar gezet. Vandaag geven ze een droge dag met temperaturen rond 17° in de schaduw, ideaal motorweer. Iets na 10u weten we weg voor een ritje van 170km door de mooie streek van Luxemburg met in 90% van de gevallen strak afsfalt. We kunnen er in België enkel maar jaloers op zijn.
In Niklosbierg stoppen we aan de uitkijktoren om eens een kijkje te nemen over het stuwmeer en het dal.

Afbeelding

De uitzichten zijn hier gewoon bangelijk. Echt de moeite om eens te stoppen hier en te genieten van de panorama's.

Afbeelding

In Kautenbach nemen we een drankstop waarna we richting Wiltz en Esch-sur-sûre rijden om van daaruit door een minder gekend stuk van Luxemburg te rijden. Je vind er een pak minder motards maar het is hier heel zalig rijden. Bochten à volonté en biljartasfalt wat de klok slaagt. In Useldange stoppen we om iets te eten en om het kasteel te bezoeken, heel mooi en gratis te betreden.

Afbeelding

Van hieruit is het nog een 60km bollen. We dachten onderweg nog ergens te stoppen om wat foto's te trekken maar het luchtdek werd alsmaar dikker bewolkt en de wolken werden steeds meer dreigend. De kans op regen werd groter en de fotostop moest er aan geloven, niet te zeggen dat we dus zeer snel terug aan de camping waren. Een zalig ritje is het vandaag geweest, altijd fijn rijden in deze streek. De gps route/track kan je downloaden op MRA en op G-Ti.

Afbeelding

De rest van de avond genoten we nog wat van de zon die terug meer prominent aanwezig was. Nog wat foto's trekken in het centrum om daarna de avond rustig af te sluiten.

zondag 29 mei '22

Het weekend zat er weer bijna op. Na het ontbijt nog onder service doen en voor 11u moesten we de camping af. Leuk plekje om te staan hier, we komen zeker nog eens terug.
Ons middagmaal nemen we onderweg aan de Baraque Fraiture en nu was daar toch wel geen MTB-wedstrijd in de funklasse bezig. Na ons eten keken we eens rond en het was vooral iets voor de liefhebber.

Afbeelding

Rond 14.30u trekken we verder en zetten we onze neus huiswaarts. We hadden weer een leuk uitje en keken weer uit naar ons volgende uitstapje. Waarheen ? Het weer afwachten en de zin van het moment kiezen, we komen wel altijd ergens uit.Klik hier voor het fotoalbum van het weekend.

Klik hier voor het overzicht van de kleine trips
Plaats reactie