Langs de Maas en de Semois 21-23/2/'20

Patrick & Carla
Site Admin
Berichten: 405
Lid geworden op: vr okt 23, 2020 6:48 pm

Langs de Maas en de Semois 21-23/2/'20

Bericht door Patrick & Carla »

Afbeelding

vrijdag 21 februari '20

Verleden weekend hadden we de storm Dennis op bezoek, het weekend daarvoor was het Ciara en dit weekend zou Ellen op bezoek komen. Wel elke week en dan vooral in het weekend kondigen ze een nieuwe storm aan, zo zie je maar dat het elk jaar wel iets is met het weer. Maar wij trekken ons er niks van aan een nadat we de weerkaarten hadden bestudeerd trokken we na de werkuren richting Frankrijk. We gingen er Monthermé in de Franse ardennen eens bezoeken. Dat dorpje aan de Maas staat al lang op onze bucketlist om met de camper te bezoeken (met de motor waren we er al eens gestopt) en aangezien dat ze daar morgen nog heel schappelijk weer geven, wagen we het er eindelijk eens op.
We installeren er ons op de camperplaats aan de capitainerie en de plaats is rond deze tijd gratis maar dan wel zonder service, maar dat vinden we niet erg we kunnen wel een aantal dagen voort.
Na installatie wat relax aan met een deuntje muziek en een boek van Tess Gerritsen tot klaas vaak ons tot de orde riep een we in ons bedje trokken.

zaterdag 22 februari '20

Afbeelding

We staan op met de lokroep van de vogeltjes, het had een beetje gevroren en het zonnetje was van de partij. Het uitzicht dat we hebben vanop de camperplaats op het dorpje en de rivier is idyllisch, wat zijn er toch zalige plekken om te vertoeven.
Het enige dat wat minder is, dat is het lawaai wat verder op van de één of andere fabriek, jammer, maar voor de rest helemaal geen klagen hier.

Afbeelding

Na het ontbijt gaan we de omgeving wat verkennen.
Monthermé is een heel klein dorpje die het vooral moet hebben van zijn ligging aan de Maas, het mag er zeker en vast zijn.
In het dorpje zijn er wel wat mooie en historische gebouwen, maar zoals we de Fransozen kennen is het allemaal wel wat onderkomen. Het heeft wel iets, maar wat meer onderhoud zou het nog mooier maken.

Afbeelding Afbeelding

Op de rand van het dorp is er ook nog een heel mooi kerkje namelijk de 'Église Saint-Rémi de Laval-Dieu'

Het is in privéhanden en kan dus niet bezocht worden. Jammer want de bijhorende terreinen met zijn tuinen en historische brugjes zien er precies wel de moeite uit om wat van dichterbij te bekijken, maar helaas pindakaas dus.

Afbeelding Afbeelding

We keren hierna op onze stappen terug en bij 'Le fournil du Baraquin' doen we nog wat inkopen, en we kopen er onder andere overheerlijk notenbrood.
Aan de moby beslissen we om eerst ons te verplaatsen voor we aan het middagmaal beginnen en we verkassen ons dus naar Bouillon en we volgen daarbij de rivier Semois. In Bouillon gaan we staan op de camperplaats aan de sportpleinen.
Na ons middageten gaan we een kijkje nemen in het centrum. Bouillon is vooral bekend van zijn kasteel en zijn beruchte kasteelheer maar een bezoekje aan het kasteel gaan we aan ons voorbij laten gaan.

Afbeelding

We vinden trouwens het eens zo imposante kasteel niet echt heel mooi en indrukwekkend, maar smaken schelen nu eenmaal natuurlijk.

Afbeelding Afbeelding

We volgen de Semois in wijzerszin rondom Bouillon en genieten van de uitzichten aan de rivier.

Afbeelding Afbeelding

Nadat we een beetje rond hadden gestruind begeven we ons terug naar de moby.

Afbeelding Afbeelding

Aan de moby besluiten we van hier niet te blijven slapen, we verplaatsen ons 17km verderop naar Paliseul waar ze sinds verleden jaar een nieuwe camperplaats hebben en we moeten zeggen ze was in orde.
Na installatie gaan we eens in het dorpje kijken en doen we wat inkopen bij de plaatselijke artisanale slagerij.

Afbeelding Afbeelding

Hierna keerden we snel op onze stappen terug want de regen begon zijn intrede te doen, het beste van de dag was weer achter de rug en we hadden ons weer fijn geamuseerd.

Aan de moby genoten we nog van een lekker avondmaal en achteraf van een filmpje voor we ons bedje inkropen.

zondag 23 februari '20

Afbeelding

Na het ontwaken ging ik bij de bakker wat lekkers halen en bij terugkomst kwam het aroma van de koffie me al tegemoet. We genoten van ons ontbijt terwijl buiten het gure weer vrij spel had, Ellen was in het land,maar al bij al viel het hier eigenlijk nog mee en de omgeving is echt wel mooi. Ook hadden we hier gisteren een infobord gevonden met afgepijlde wandelingen tussen 5 en 15km maar geschikt weer om te gaan wandelen was het helemaal niet, dus die plannen gingen in de koelkast voor een volgende keer.

Afbeelding Afbeelding

In de plaats daarvan genoten we van onze luie kant in de moby en rond de middag kraamde we op en reden we huiswaarts. Weer een fijn maar veel te kort weekendje met op zondag telkens weer stormweer, maar storm Ellen is dus nooit van kracht geweest hoewel we wel stevige wind hebben gehad, des te beter voor ons dus. Het zal ooit wel weer eens keren naar beter weer, zeker met de lente die binnen een maand van start gaat.
Wij laten het allezins ons gemoed niet kelderen en we kijken weer uit naar onze volgende trip.Klik hier voor het overzicht van de kleine trips
Plaats reactie