Stenay 14-17/6/'08 (Meuse)

Patrick & Carla
Site Admin
Berichten: 405
Lid geworden op: vr okt 23, 2020 6:48 pm

Stenay 14-17/6/'08 (Meuse)

Bericht door Patrick & Carla »

Afbeelding

Zaterdag 14 juni

's Morgens vertrokken we richting Stenay, we zijn pas zaterdagmorgen vertrokken omdat het vrouwtje Vrijdagavond nog naar de kiné moest. Rond 12.30u kwamen we aan in Stenay op een zeer mooie stelplaats, aan de plezierhaven.
Na installatie gingen we in de stad een wandelingetje maken en de toeristische dienst bezoeken.

Afbeelding

Na de wandeling relaxte we bij een goed glaasje wijn en genoten we van de avond.

Zondag 15 juni

's Morgens werd de bakker bezocht en werd er een lekkere baguette gegeten bij het ontbijt. Na een relaxte voormiddag werden de fietsen uitgehaald voor een al even relaxte fietstocht.
We volgden een fietsroute die in een boekje van de toeristische dienst stond aangegeven. Een zeer mooie route langs autoluwe wegen want fietspaden kennen ze daar niet echt. Zeer weinig wagens en als er toch waren ongelofelijk hoffelijk. De route bracht ons langs stille dorpen, en we maakten ook een ommetje langs Dun sur Meuse.

Afbeelding

De route : Stenay (via een landweg naar de D30) , Wiseppe, Villefranche, Sassey sur Meuse, Doulcon, Dun sur Meuse, Doulcon, Sassey sur Meuse, Mont devant Sassey, Montigny devant Sassey, Halles sous les côtes, Beauclair, Beaufort en Argonne, Laneuville sur Meuse.
Een tochtje van 42 km met zeer weinig hellingen in ( zeker de moeite voor de gematigde fietser)

Toen we terug waren was het weer lekker luieren geblazen en genoten we van de rust en stilte die de stelplaats uitstraalde.Iets verder op de boulodrome werd er lustig met de ballen gesmeten en het was wel geinig om deze kerels te bekijken.

Afbeelding

De wijn liet ook niet lang op zich wachten en we genoten tot we ons bedje indoken.

Maandag 16 juni

's Morgens begon weer met een paar lekker baguettes.
Daarna wandelden we naar de supermarkt om wat inkopen te doen. Na het middageten werden de fietsen weer tevoorschijn getoverd voor een fietstochtje dat we deze keer zelf moesten in elkaar steken (aan gebrek van aangegeven routes).

we reden deze keer de route : Stenay, Laneuville sur Meuse, Cesse, Luzy saint Martin, Pouilly sur Meuse, Moulins saint Hubert, Autréville saint Lambert, Pouilly sur Meuse, Luzy saint Martin, cesse, Laneuville sur Meuse, Stenay

Afbeelding

Een tochtje van 45km en al wat meer heuvelachtig (voor deze mooie route te doen moet je niet vies zijn om af en toe een redelijk hellingske met de fiets te nemen)

Toen we terug waren werd er weer gerelaxt tot de late uurtjes.

Dinsdag 17 juni

's Morgens maakten we alles in gereedheid om te vertrekken, het vrouwtje moest 's avonds naar de kiné en daarom waren we vroeger weg. Na een babbel met een vriendelijke fransoos en de nodige uitwisseling tussen mooie Belgische en Franse aanraders van stelplaatsen waren we weg.

Het weekend was weer veel te snel voorbij en het is een streek die zeker nog meer aandacht van ons zal krijgen. Nog een tip: bij de toeristische dienst kan je een kaart verkrijgen met alle stelplaatsen in de Franse Maasvallei, er staan er een aantal in die je nog niet in de bestendige boekjes vindt.

Klik hier voor het overzicht van de kleine trips
Plaats reactie