De meander van Fumay (Franse Ardennen) 5-17/10/'21

Patrick & Carla
Site Admin
Berichten: 383
Lid geworden op: vr okt 23, 2020 6:48 pm

De meander van Fumay (Franse Ardennen) 5-17/10/'21

Bericht door Patrick & Carla »

Afbeelding

vrijdag 15 oktober '21

De herfst is zich al goed aan het inzetten, de temperaturen dalen, de dagen worden korter en er is al eens wat meer vocht in de lucht. Maar heel af en toe zijn er mooie droge zonnige herfstdagen en we hopen dat dit morgen en overmorgen zo is. Ze geven alleszins droog en ze geven ook zon dus de kans is groot.
Na het werk duurt het niet lang aleer de contactsleutel de startmotor aanjaagd en de 2.3 dieselmotor tot leven komt. We denderen het geleeg af en zetten koers richting de Franse Ardennen waar we met vrienden hebben afgesproken. We vinden er een plaatsje aan de Maas in het dorpje Fumay dat in een mooie meander ligt.
Na installatie verlaten we de omgeving van de camper niet meer en babbelen we wat bij met de vrienden tot het tijd is om ons bedje op te zoeken.

zaterdag 16 oktober '21

De mist hangt vrij dik als we opstaan en na het ontbijt palaveren we buiten nog een beetje met de vrienden. Voor we het weten is het middag en na ons eten wandelen we naast de Maas rondom Fumay. De mist is ondertussen langzaam aan het optrekken en geeft mooie zichten op de omgeving.

Afbeelding

We komen nog een sluis tegen met bijhorende dam en een tuibrug over de Maas dat naar een adventurepark leid. Veel beweging is er echter niet, het grijze weer en de mindere temperaturen houd de mensen binnen maar daar malen we niet om en we genieten van de streek.

Afbeelding

In het piepkleine centrum zijn de cafés gesloten dus gaan we aan de moby's aperitieven tot het etenstijd is. Nog voor de klok zeven slaat is de zonsondergang een feit. De zomer is echt wel voorbij en we kijken eigenlijk al weer langzaam uit naar de lente. Maar eerst nog wat genieten van de herfst maar de winter willen we gerust overslaan, dat is alles behalve ons favoriete seizoen.

Afbeelding

Bij donker buiten nog een slaapmutsje om daarna in ons warm bedje te gaan maffen.
De dag had weer gevlogen en de tijd staat niet stil.

zondag 17 oktober '21

Vandaag staan we op met hetzelfde weerbeeld als gisteren. Er is wel een beetje verschil met gisteren, nu is de mist dikker en het is ook kouder.
Pistoleekes bakken, koffie zetten en op een gezapig tempo ontbijten. Nog voor de mist echt opgeklaard was ging er al een bevriend koppel naar huis, wij bleven nog een beetje en na het middageten kwam de zon er zelfs goed door. Wat een verschil met deze morgen.

Afbeelding

We gingen dan ook nog eens door de directe omgeving van Fumay struinen dat een mooie ligging aan de Maas heeft. We genieten van de zichten en van het zonnetje op onze schedel.

Afbeelding

we trekken door het centrum richting de kerk en bekijken de oude huisjes wat beter in de soms wel heel smalle straatjes. Eigenlijk, feitelijk wel heel mooi hier, een bezoekje waard.

Afbeelding

Eens terug ruimen we ook op en nemen afscheid van de andere vrienden en keren we huiswaarts.
Een leuk weekend met heel veel mist, een beetje zon en fijn gezelschap. Meer moet dat niet zijn.Het volledige fotoalbum kan je hier bekijken.

Klik hier voor het overzicht van de kleine trips
Plaats reactie