'Germans only' ????? 4-6/3/'22

Patrick & Carla
Site Admin
Berichten: 383
Lid geworden op: vr okt 23, 2020 6:48 pm

'Germans only' ????? 4-6/3/'22

Bericht door Patrick & Carla »

Afbeelding
Terrastuin Kloster Kamp

vrijdag 4 maart '22

Voor dit weekend geven ze droog en zonnig met frisse temperaturen, ideaal dus voor een weekendje weg.
Na het werk gaat het dan richting Kamp-Lintfort waar we ons op de camperplaats installeren.
Nog even snel goeiedag zeggen bij de vrienden die hier ook zijn om daarna in de camper nog wat tv te kijken voor we ons bed in kruipen.

zaterdag 5 maart '22

Afbeelding

De plaatselijke haan kakelt op professionele en toegewijde wijze iedereen uit zijn bed. Misschien dat we deze avond vol-au-vent eten, daar moeten we nog eens over nadenken. Maar desalniettemin staat niet lang daarna de koffie te pruttelen en de broodjes te bakken. En buiten beloofd het een heel zonnige dag te worden.
Na het ontbijt en wat vitamine D gaan we eens naar het centrum. Maar eerst een stop in het stadspark om de overblijfselen van het Bergwerk Friederich-Heinrich te bezichtigen.
Deze verlaten industrie krijgt nu langzaam maar zeker een andere bestemming. Het ziet er allezins heel indrukwekkend uit en we genieten ervan op een bankje in de zon.

Afbeelding

Onze volgende bestemming is het centrum dat vooral redelijk modern is, jammer genoeg niet teveel historische panden maar wel een aangename hoofdstraat die verkeersvrij is.
De vrouwen bezoeken enkele winkels terwijl wij mannen wat in de zon rondkuieren, de indoor shoppingcentra laten we wel links liggen. Daar nog af en toe een terrasje in de zon bij en zo kunnen we onze voormiddag wel smaken.
Rond 13u zijn we terug aan de camper waar we onze lunch buiten in het zonnetje eten. De zon wakkert het lentegevoel aan en het smaakt naar nog.
Tegen 15u wandelen we eens naar Kloster Kamp, een voormalig klooster dat in 1123 het eerste cisterciënzer klooster in het hele Duitstalige gebied was. In de terrastuin genieten we van het zicht op de abdijkerk.

Afbeelding

Zalig vertoeven hier en verrassend mooi om eens te zien. We zijn hier zeker niet alleen. We wandelen de terrastuin op om ook de andere zijde eens te bewonderen.
Jammer genoeg zijn alle tafeltjes van het Kloostercafé bezet. Maar niet getreurd onder het wakende oog van het Bergwerk dat in de verte toekijkt gaan we terug naar de moby waar we onszelf trakteren op käsekuche en koffie.
We genieten van de laatste zonnestralen voor we naar binnen gaan en aan het avondeten beginnen.
Na het eten nog wat relaxen en tv kijken om de zalige dag af te sluiten om daarna nog voor de klok twaalf sloeg in ons bedje te belanden.

zondag 6 maart '22

Afbeelding

Plichtsgetrouw staat de haan vandaag op zijn post maar gelukkig is hij iets minder alomtegenwoordig dan gisterenmorgen. Hij staat ook een pak verder van de draad en hij last af en toe eens een pauze in. De angst voor een hoofdrol in de vol-au-vent zit er zeker in.
De zon schijnt weer en we besluiten na het ontbijt nog een klein wandelingetje te doen van maximaal 5 km. Deze keer trekken we via de pappelsee naar de achterkant van het zechenpark waar het industrieel verleden van het bergbauwerk ons opwacht.

Afbeelding

We snuisteren er wat rond en bekijken het industrieel erfgoed wat beter. De laatste steenkolen zijn hier alweer een tijdje geleden boven gehaald en de hele site word omgetoverd tot een toeristische trekpleister met speeltuin, dierpark, verschillende tuintjes, eventhal en met de förderturm als herkenningspunt dat je van heinde en verre kan herkennen.

Afbeelding

Tegen 12u waren we weer aan de camper waar we afscheid namen van de vrienden. Wij gingen eerst nog ons middageten tot ons nemen voor we vertrokken.
Het was weer een leuk weekendje van een verrassend plaatsje dat we nog niet kenden.
Zelfs op de camperplaats was het bijna 'Germans only" geblazen, nogal een geluk dat wij er als vreemde eend in de bijt stonden. Geen Nederlanders of Belgen te bespeuren hier. Ligt dit aan de nog stil heersende coronaregels hier waar nog steeds mondmasker en qr-code van tel is of zou het de uit de spuiten gegroeide dieselprijs zijn. Wie zal het zeggen, het is in ieder geval een aanrader en we komen hier in de toekomst zeker nog eens terug.
Tijdens het huiswaarts rijden maakten we al plannen voor toekomstige uitjes die ten vroegste in april zouden uitgevoerd worden, want deze kunnen we jammer genoeg niet meer weg.Met vriendelijke groetjes
Patrick & Carla

Hier kan je het fotoalbum van dit weekend bekijken.


Klik hier voor het overzicht van de kleine trips
Plaats reactie