De zomer die geen zomer is 20-24/8/'21

Patrick & Carla
Site Admin
Berichten: 383
Lid geworden op: vr okt 23, 2020 6:48 pm

De zomer die geen zomer is 20-24/8/'21

Bericht door Patrick & Carla »

Vrijdag 20 augustus '21

Bijna eind augustus, de zomer die geen zomer is, is veel te snel voorbij aan het gaan.
We laten het niet in ons hartje kruipen en trekken er nog eens tussen uit, we kunnen 4 dagen weg en we opteren om naar de Moezel te gaan in Duitsland.
Het aangekondigde weer is zoals we ondertussen gewend zijn weer veel te wisselvallig maar we zien wel wat komt, eerst een plekje zien te bemachtigen in Reil.
We hebben er afgesproken met vrienden en indien we er geen plaats vinden dan zijn er nog verschillende andere in de directe nabijheid waar we wel terecht zullen kunnen.
Rond 15u rijden we het geleeg af en we vinden ons plekje op de camperplaats van Reil.
We genieten er nog van het zonnetje dat eindelijk aanwezig was in een schitterende omgeving.
De moezel blijft idyllisch, zelfs na al die jaren dat we hier komen.

Afbeelding

De rest van de avond doen we niet veel meer, eens gaan kijken waar de bakker is en wat zeveren met de vrienden met een goed glas in de hand.
De dagen zijn ondertussen weer serieus aan het korten en dan voel je dat het najaar zich begint aan te kondigen. De zomer die geen zomer is loopt op zijn einde.
Tegen 22u gingen we naar binnen en niet lang daarna waren we beiden aan het knorren.

zaterdag 21 augustus '21

Eerste werk van de dag is een bezoekje aan de bakker. We gaan is kijken wat hij waard is. En bij terugkomst staat de koffie te pruttelen, zalig om de dag te beginnen zo. Het is momenteel nog wat grijs maar ze hadden een zomerse dag gegeven en inderdaad tegen 10u kwamen de eerste streepjes zon piepen. Ideaal voor een motoritje dus en het stalen ros stond al snel te trappelen om te vertrekken en we waren maar al te blij om aan het verzoek van ons stalen ros te voldoen.
Onze eerste stop bracht ons naar de burgruïne Balduinseck een kasteel uit de jaren 1325. Een bankje en de zon op je schedel, wat moet een mens meer hebben met dit uitzicht.

Afbeelding

Een aantal bochtjes verder kwamen we op het uitzichtspunt Hubertushöhe waar je een fantastisch uitzicht op de moezel en zijn dorpjes hebt. Een feest voor het oog en een stop waard om te genieten.

Afbeelding

De Gedeonseck aan de Mittelrhein was ons volgende doel en buiten het fantastische zicht op deze schleiffe van de Rijn, en je kan hier ook heel lekker eten.
Een schnitzel wienerart, zigeuner en diabolo werden met veel smaak verorbert. Als we hier terug vertrekken dan gaan we de eerste bochten toch wat rustiger moeten nemen zodat de schnitzel op zijn plaats kan zakken.

Afbeelding

Burg Thurant is een volgende plaats waar we eens stopten, een mooi kasteel op de wijnflanken van de Moezel. Schitterend gewoon, je geraakt hier echt niet uitgekeken. Ideale streek om naartoe te komen voor een verlengd weekendje op een 240km van onze thuisbasis en dat het hier een zeer fijne streek is om de motor eens los te laten nemen we er met alle plezier bij.

Afbeelding

We plannen nog 2 stoppen in voor we weer naar de camper rijden waarvan eentje aan Burg Pyrmont en eentje in Karden voor een ijsje. Aan burchten hebben ze hier helemaal geen gebrek en er zitten schitterende exemplaren tussen.

Afbeelding

De gps-track van de motortocht kan je downloaden op G-Ti en MRA.
Eens aan de moby deden we niet veel meer buiten wat drinken en plezier maken tot iets na 21u de eerste regendruppels vielen.
Tijd om naar binnen te gaan en lang voor de klok middernacht sloeg lagen we te ronken in ons bedje.
Wat de dag morgen brengt zien we wel, wat vandaag was nemen ze ons niet meer af.

zondag 22 augustus '21

Vandaag staan we op onder een zwaarbewolkte hemel. De blauwe hemel en het zomers gevoel van gisteren is ver te zoeken. Gelukkig is het nog droog en niet te koud.
Na ons ontbijt gaan we dan ook voor een wandeling richting Pünderich en genieten we onderweg van het leven op de Moezel.

Afbeelding

Tegen dat we aan de overzet van Pünderich in begint het te regenen en schuilen we even in een kleine kapel. De bedoeling was van met de overzet naar Pünderich te gaan en van daar uit terug te wandelen naar Reil maar de overzet gaf forfait.
Straf eigenlijk want voor we naar hier kwamen had ik thuis op hun website nog nagekeken of ze wel varen vandaag en dat stond aangegeven dat ze tussen 10 en 12u en tussen 13u en 17u varen, maar niets dus.

Afbeelding

Er zit dus niets anders op dan via hetzelfde traject terug te wandelen en onderweg gingen de sluizen open, gelukkig hadden we onze paraplu's bij.
Eens terug aan de moby hield het op met regenen, wat een timing, kon dat niet eerder eigenlijk ?
Op een gegeven moment kwam het zonnetje zelfs af en toe piepen en tegen 13u waren we weg naar Zell.
Maar eens in Zell kwamen we tot de constatie dat de ingangen hier veranderd waren met slagbomen en een hele, maar dan ook een hele steile helling.
Onze maat wilde er toch proberen in te rijden en reed zijn remork vast op die steile helling.
Loskoppelen, verduwen, wat vloeken en terug vrij na wat gefoefel. Jezus dat is hier nu slecht gemaakt, vroeger waren de ingangen beter en vooral een pak minder steil, dit is eentje die we van onze agenda schrappen als we aan de Moezel zijn.
We bespreken even met elkaar wat we gaan doen en we rijden naar Enkirch. Ondanks de mega grote camperplaats is het daar altijd goed vertoeven.
Eens daar gaan we eerst de staat van het grasveld checken dat we op oog hadden en na onze goedkeuring reden we naar ons plekje waar we nog 2 dagen zouden vertoeven.
En toen we hier stonden brak de zon er weer helemaal door, dat hadden we deze morgen helemaal niet verwacht. We flaneren wat langs de Moezel tot aan de sluis en genieten van het verkeer op het water.

Afbeelding

Aan de moby is het daarna nog genieten van een hapje en een tapje en ook van een lekker ijsje van Di Pietro die met zijn ijskar langskwam.
Naar de avond toe begon het terug te betrekken en viel er af en toe een druppel waardoor we voor het donker binnen gingen genieten van een filmpje tot het tijd was om in ons bed te kruipen.

maandag 23 augustus '21

We worden vandaag weer wakker onder een grijs getinte hemel, we zijn het ondertussen jammer genoeg al wat gewoon aan het worden dit jaar.
Bezoekje aan de bakker, lekker ontbijten met een goed bakje troost en wat bootjes bekijken op de Moezel is onze hoofdbezigheid in de voormiddag.

Afbeelding

Af en toe duikt er eens een straaltje zon op tussen de wolken en tegen 13u zijn we weg voor een wandeling naar Burg. Heen gaat vooral via het fietspad en in Burg scoren we een natje onder de naam Benediktiner.

Afbeelding

Van hieruit gaat het bergop langs de wijnflanken en kunnen we in de verte Reil en de Kanonenbahn zien liggen.
En ondertussen wisselen zon en wolken zich regelmatig af en dit met een aangename temperatuur.
Aan het uitzichtspunt van Enkirch houden we halt en genieten we van het uitzicht op het dorpje en in de verte kunnen we Starkenburg zien liggen. Een aangenaam ergonomisch bankje zorgde ervoor dat we hier toch wel even bleven hangen voor we de afdaling inzetten.

Afbeelding

Wanneer we de lucht in de verte zien veranderen in een donkergrijze massa starten we onze afdaling en al snel staan we weer aan onze moby. De gps-track van de wandeling kan je downloaden op G-Ti en MRA. De regenkansen waren weer geslonken en zo konden we buiten wat genieten maar zo rond 19u kwam er toch wel een fikse regenbui roet in het eten strooien zodat we vroeger dan gepland binnen wat tv keken tot het tijd werd om te gaan slapen.

dinsdag 24 augustus '21

Ons laatste dagje Moezel van ons verlengd weekendje breekt aan onder een stralende zon. Na ons ontbijt struinen we wat rond in Enkirch om wat te genieten van de mooie gebouwen en monumenten. Een heel mooi dorpje hier tegen de flank van de Moezel en zeker een bezoekje waard.

Afbeelding

's Middags eten we nog een boterham om daarna alles vertrekkensklaar te maken en naar huis te rijden. Het was weer de moeite waard en een bezoekje aan de Moezel verveeld nooit. En nu konden we alweer uitkijken naar onze grote vakantie die ons weldra naar mooie en hopelijk zonnige oorden brengt, maar daar meer over binnen een maandje.Hier kan u het fotoalbum van dit uitje bekijken.

Klik hier voor het overzicht van de kleine trips
Plaats reactie