Land der Maare und Vulkane 6-9/8/'21

Patrick & Carla
Site Admin
Berichten: 383
Lid geworden op: vr okt 23, 2020 6:48 pm

Land der Maare und Vulkane 6-9/8/'21

Bericht door Patrick & Carla »

Afbeelding
When the rain comes @ Schalkenmehren

Vrijdag 6 augustus '21

We zijn ondertussen alweer begin augustus en van een echte zomer is er nog steeds geen sprake. Juli is nog nooit zo nat geweest de laatste 40jaar, dan weet je het wel zeker.
En dat samen met de stijgende coronacijfers waardoor het er niet aangenamer op word met de immer veranderende regels in het binnen en buitenland.
Maar weer of geen weer we zijn er mee weg vandaag.
We verkiezen om na het werk richting de eifel te trekken, de kans op een bui is er overal maar daar zijn we als Belg nog welkom zonder al te veel rompslomp.
We beginnen in het stadje Prüm en we zien wel waar we eindigen. Maar ons in Prüm installeren was dus een hoos want de camperplaats heeft onder water gestaan en word nu gebruikt om puin te stockeren. We gaan ons dan maar installeren op de camperplaats van Pronsfeld en maken er nog een gezellige avond van voor we in ons bedje kruipen.

Zaterdag 7 augustus '21

Na het ontwaken brengen we een bezoekje aan de bakker voor wat lekkere broodjes en wat croissants.
We doen verder relax aan en rond 10.30u zijn we weg naar Schalkenmehren waar we ons op de camperplaats installeren.
Hier genieten we eerst nog een tijdje van de zon en van het uitzicht dat we vanop de camperplaats krijgen voorgeschoteld. Echt wel mooi hier.

Afbeelding

Iets na 15u gaan we dan op een gezapig tempo naar het dorpje. Het ligt hier ook maar een goede 800m vandaan.

Afbeelding

We kijken er eens rond in het niet al te grote dorpje en het is hier echt wel mooi en verzorgd. Ze hebben hier mooie huisjes en historische gebouwen, een paar kleine winkeltjes en wat horeca. En van die horeca maken we gretig gebruik natuurlijk.
En de ligging aan het 'Schalkenmehrener Maar' dat eigenlijk een uitgedoofde vulkaankrater gevuld met water is, is gewoon machtig. Wat een natuur.

Afbeelding

Eenmaal terug aan de moby eten we buiten in de zon ons avondeten. Wie had dat gedacht dat we toch nog een redelijke mooie dag gingen krijgen. Twee kleine buitjes en dat was het. Tot iets na 20u, toen kregen we een onweer over ons hoofd om u tegen te zeggen.
Maar tegen 22u waren we er weer vanaf en met een filmpje sloten we de leuke gezellige dag af.

zondag 8 augustus '21

De dag kondigde zich vandaag wisselvallig en fris aan. Maar dat weerhield er ons niet van om iets na 10u te starten voor een wandeling naar de 'Weinfelder Maar'.
Het was een stukje klimmen maar ondanks de grijze hemel kregen we onderweg heel mooie uitzichten gepresenteerd.

Afbeelding

Aan de Weinfelder Maar gingen we eens een kijkje nemen aan een kerkje dat geklasseerd staat als historisch monument. Mooi om zien in een idyllische omgeving.

Afbeelding

Nog een stukje stijgen tot aan het uitzichtspunt en de dronketurm van waar je uitzicht had op de 'Gemündener Maar'. Echt een indrukwekkend stukje natuur is dat 'Land der Maare und Vulkane'.

Afbeelding

Van hieruit ging het dan weer naar Schalkenmehren waar we een goed terrasje deden voor we weer naar de moby trokken. Tegen 14u waren we terug aan de moby en hadden we een leuke wandeling achter de rug. De gpx-track van de wandeling kan je downloaden op G-Ti en MRA.

Afbeelding

De rest van de dag genoten we aan de moby. Soms een donkere wolk, dan weer zon, wisselvalligheid troef maar meestal droog met af en toe een mini bui. Er waren nattere plaatsen dan hier een we konden zeker niet klagen met de weersvooruitzichten die we vrijdag hadden.
Het verschil was wel enorm met verleden jaar toen we aan de Franse Maas in Vireux stonden toen we overdag 38* hadden. Daar kunnen we dit jaar enkel maar van dromen. Maar we maken er het beste van en hebben toch weer genoten dit weekend.
In de moby keken we nog een filmpje voor we gingen slapen.

maandag 9 augustus '21

Uitslapen, ontbijten en op een rustig tempo onze service doen en voor de middag vertrokken we weer huiswaarts en lieten dit mooie uitgedoofde vulkaangebied achter ons. Het was weer fijn geweest en voor herhaling vatbaar.

Het fotoalbum kan je hier bekijken.Groetjes
Patrick en Carla

Klik hier voor het overzicht van de kleine trips
Plaats reactie