Schönecken und Mehring 21-25/8/'20 (Eifel en Moezel)

Patrick & Carla
Site Admin
Berichten: 383
Lid geworden op: vr okt 23, 2020 6:48 pm

Schönecken und Mehring 21-25/8/'20 (Eifel en Moezel)

Bericht door Patrick & Carla »

Afbeelding
Burg Schönecken

vrijdag 21 augustus '20

Dit weekend hadden we een verlengd weekendje en zo konden we tot dinsdag weggaan.
De hittegolf van de voorbije weken was voorbij en daar waren we natuurlijk niet kwaad om, de 38° die we kregen voorgeschoteld was toch echt wel teveel van het goede.
Nu kwam er natuurlijk wisselvallig weer voor in de plaats en dan is het natuurlijk de kunst om de drogere plaatsen er tussen uit te zoeken en dan liefst nog de massa vermijden ook.
We kennen nog wel wat plekjes die minder bekend en geliefd zijn waar de grote massa niet op afkomt.
Na het werk nog even de koelkast van de moby vullen en de aanhanger aankoppelen zodat de motor mee kon om daarna richting Prüm te rijden in de Eifel. Toen we daar aankwamen stond het er echter afgeladen vol met caravans van Ierse zigeuners en we konden nog wel staan op de parking van de eventhal maar dat zag er minder uitnodigend uit.
Ik wist nog een plaatsje in Schönecken op 8km van hier en we besloten om daar naartoe te rijden.
Daar plaatsen we ons op de stelplaats dat midden in het dorpje lag en genoten we nog van een rustige avond tot het tijd was om ons bed op te zoeken

zaterdag 22 augustus '20

Na het ontwaken is het zo ongeveer steeds hetzelfde ritueel als anders. Koffiebonen malen, de bialetti op het vuur voor een heerlijke kop koffie en een boterham smeren. We staan hier heel rustig en als enige camper. Je hebt 's morgens wel wat beweging van mensen die naar het werk gaan maar eigenlijk valt het heel goed mee voor in het dorpscentrum te staan.
Normaal zouden we vandaag een toer met de motor rijden en morgen eens naar de burchtruïne wandelen maar we gaan het omdraaien. De wederhelft had vandaag geen zin om achterop te kruipen maar wel om een beetje te bewegen.
Eerst een vooral wat inkopen doen in de edeka en bij de bakker die alle twee op een steenworp liggen. Naar de edeka doe je er 2min over en naar de bakker 30sec dus alles is hier echt binnen handbereik. Na het winkelen gaan we eens rondkijken hier. Klein maar fijn en een mooi startpunt voor verschillende wandelingen en voor motorrijders, maar dat motorrijden doen we morgen wel als het weer het toelaat.

Afbeelding

We genieten hier van een paar mooie oude huizen, het parkje en natuurlijk de alomtegenwoordige burchtruïne die statig neerkijkt op zijn discipelen.

Afbeelding

Na onze rondgang gaan we eerst iets eten en daarna plannen we een niet al te lange wandeling naar de ruïne, het is vooral eens testen hoe de ligamenten van de vrouw het houden na haar val in Treignes een hele tijd geleden. Alles is voor 90% genezen en ze is zelfs al terug kunnen gaan werken en dat ging toch redelijk. En de kinesist had gisteren gezegd dat ze een paar kleine heuvelachtige wandelingen moest doen om de ligamenten te sterken. Ideale omgeving hier dus en de wandeling is geen 3km lang maar wel zeer heuvelachtig.

Afbeelding

Vanaf de camperplaats is het 800m tot aan de ruïne maar het gaat wel via trappen stijl omhoog. Eerst nog door een straat met historische huisjes en op het tussenstuk de burgkapel.

Afbeelding

Mooi hier en je hebt vanaf de burgkapel al een mooi zicht maar vanaf de burcht is het zicht toch nog pakken beter.

Afbeelding

De burcht zelf is gratis toegankelijk, en paar torens die gerestaureerd zijn samen met de buitenmuren. Een paar bankjes om op te zitten maken het compleet, het moet niet ik weet niet wat zijn om mooi te zijn. Eenvoud siert in dit geval en vooral heel belangrijk in deze tijd er is geen massa, we staan hier buiten een ander koppel moederziel alleen en genieten van de omgeving.

Afbeelding

Via de plateau gaan we naar een ander uitzichtspunt om daarna terug af te zakken naar het centrum. Test geslaagd voor die van ons haar enkel.

Afbeelding

In het centrum zelf gaan we nog iets drinken om daarna in de zon aan de camper te genieten van de avond. De gpx-track van de wandeling kan je downloaden op MRA en/of G-Ti.
De omnia nog eens testen voor het avondeten en de dag kon niet meer stuk. Van een oudere dame krijgen we nog een hele hoop lekker mirabellen, ze had teveel oogst en zou ze toch niet allemaal opkrijgen. De gastvrijheid hier in het gehuchtje is opmerkelijk, iedereen zelfs de jeugd doet vriendelijk goeiedag of wuift en nu weer gratis en voor niks wat fruit. En dat ondanks dat België donkeroranje ingekleurd is op de Europese covidkaart, hier bekijken ze je als Belg bijlange niet aan alsof je schurft hebt.
Klik op deze link voor de fotogalerij van Schönecken.
Eens te fris buiten gaan we binnen en kijken we nog wat tv voor we gaan slapen.

zondag 23 augustus '20

We stonden vandaag op onder een fris donkergrijs wolkendek met een redelijk windje. De plannen voor een motortochtje werden nog een dagje uitgesteld en met de moby maakten we de verplaatsing naar de Moezel. Het plan was om in Ensch te gaan staan, wij dachten klein en niet zo gekend..... tuuuuuuuuut......... mis gedacht. De camperplaats stond goed gevuld en ze zaten er bijna op elkaars schoot, nope daar gaan we in deze tijden niet bijstaan. We reden verder en gingen eens in Pölich kijken maar dat kleine camperplaatsje was redelijk gevuld. Dan maar door naar Mehring waar we wel een deftige plek vonden, elk zijn eigen afgebakend plekje, heel goed zo.
Na installatie op de camperplaats nuttigen we ons middagmaal om dan eens naar het dorpje te wandelen.
Mehring is een groter moderner dorpje met hier en daar een oud huisje met wat horeca, een supermarkt, een bakker en heel veel wijnboeren.

Afbeelding

Via de brug gaan we ook eens aan de andere kant van de Moezel kijken waar nog een dorpsdeel van Mehring was.

Afbeelding

We nemen er eens een kijkje aan de Romeinse villa en gaan daarna terug richting de moby. De gpx-track van de wandeling door Mehring en naar de Romeinse villa kan je downloaden op G-Ti en MRA.

Afbeelding Afbeelding

Aan de moby zelf genieten we nog wat na van de beweging op de rivier. Wat rust deed ook deugd en ondanks de grijze bovenlucht hadden we hier toch 24° op het warmste van de dag.

Afbeelding Afbeelding

's Avonds nog buiten eten aan de moby om daarna nog wat tv te kijken binnen en de planning van morgen te maken. Tegen middernacht lagen we alle twee te snurken in ons bedje.

maandag 24 augustus' 20

Na het ontwaken bakte ik in de omnia wat broodjes en maalde ik wat koffiebonen voor een lekker potje zwart goud. Na ons ontbijt werd de motor klaargemaakt voor een tochtje door de Eifel, het was wel een grijze dag maar ze hebben droog voor vandaag en we gingen het er toch op wagen.
Eerst en vooral reden we naar Dudeldorf, een verborgen historische parel die al lang op onze bucketlist stond en dat we daar vandaag van konden schrappen. Het is geen groot gehuchtje maar wel heel mooi. De toegangspoorten, de kerk, de 17de eeuwse burcht en de steegjes zijn echt wel een bezoekje waard.

Afbeelding

Na ons bezoekje reden we door naar Manderscheid en onderweg genoten we van de mooie zichten op de omgeving. In Manderscheid gingen we eerst iets eten in een trattoria om daarna naar het uitzichtspunt van de Manderscheider Burgen te gaan kijken.

Afbeelding

Hier kun je de Niederburg en de Oberburg zien, het is een fantastisch stukje historie. Manderscheid zelf stelt niks voor maar de burchten maken alles goed en staan borg voor de bekendheid van de streek.

Afbeelding

Nu reden we een stuk van de vulkanstrasse die ons langs verschillende Maren bracht, we stopten er niet voor een foto maar de streek is wel een streling voor het oog. We deden wel weer plannen op voor een uitje met de camper door deze streek maar dat is toekomstmuziek voor hopelijk normalere tijden.
Onze tocht bracht ons uiteindelijk terug aan de Moezel waar we een stop deden aan het uitzichtspunt van de zummethöhe dat in 2016 verkozen is tot het beste wijnuitzicht over de Moezel, je krijgt een fantastisch zicht op de schleiffe van Trittenheim.

Afbeelding

Ondertussen was het al naar 17u aan het toegaan maar van hier was het niet ver meer naar Mehring waar we ons konden bezinnen over al het moois dat we vandaag voorgeschoteld hebben gekregen.

Afbeelding

De gpx-track/route van de motorrit kan je downloaden op MRA en G-Ti.
We genoten nog van de ondergaande zon en toen het begin te donkeren en de kilte zijn intrede deed kropen we in de moby om nog wat tv te kijken voor het slapen gaan.
Klik hier om de fotogalerij van Mehring en de motorrit te bekijken.

dinsdag 25 augustus '20

Na het ontbijt deden we onze service en trokken we huiswaarts. We reden binnendoor over het Groot Hertogdom zodat we daar in het shoppingcenter Massen wat inkopen konden doen en de tank eens vol te doen met goedkopere diesel.
Na onze aankopen nog ergens een break om iets te eten om daarna iets in de namiddag thuis aan te komen.
Ons verlengd weekendje zat er weer op, het was weer leuk geweest en we hadden het droog gehouden tot we bijna thuis waren. Meer moet dat niet.
Nu nog even een paar daagjes werken om daarna aan onze coronacation te beginnen en waar dat die ons gaat brengen dat weten we zelf nog niet. De evolutie in kleurcodes, besmettingen, drukte en weer in het oog houden en dan zien we wel. Maar dat kunnen jullie binnen een paar weken lezen.Klik hier voor het overzicht van de kleine trips
Plaats reactie