Tal des Rur 6-8/3/'20 (Eifel)

Patrick & Carla
Site Admin
Berichten: 383
Lid geworden op: vr okt 23, 2020 6:48 pm

Tal des Rur 6-8/3/'20 (Eifel)

Bericht door Patrick & Carla »

vrijdag 6 maart '20

De lente staat voor de deur, maar aan de weerkaarten merk je dat niet. Het is eigenlijk soms huilen met de pet op. Als het niet regent dan is er stormwind en als er geen stormwind is dan is het regen. Dat is nu al een aantal weken aan de gang en voorlopig is er nog altijd geen zon aan het einde van de tunnel.
Af en toe eens een droge dag en als er dan toch zon is dan nog meestal tijdens de werkweek.
We laten het echter niet aan ons hartje komen en als echte die-hards rijden we na de werkdag richting de Eifel, we zien wel wat er van komt. De neus van de moby word richting Nideggen geplaatst en na 150km komen we aan op de gedoogplaats waar we ons na installatie nestelen achter een leuk boek met een muziekje op de achtergrond tot het tijd was om ons bed op te zoeken.

zaterdag 7 maart '20

Ontbijten en genieten van het uitzicht hier. We staan op een wandelaarsparking op een rotspunt die ook dienst doet als camperplaats zonder service. Heel rustig slapen hier en ' s morgens een mooi concertje van onze gevleugelde vrienden om te ontwaken, wat wil een mens nog meer.

Afbeelding

Na het ontbijt gaan we eens een kijkje nemen in het kleine historische gedeelte van Nideggen, ik moet zeggen we waren aangenaam verrast. Een parel die we nog niet bezocht hadden en zo zie je maar dat je zelfs na jaren nog steeds plaatsjes vind waar je van zegt "wauw, waar heeft dit zich al die jaren verstopt".

Afbeelding

We wandelen ook naar de burcht en ook dat was meer dan een verrassing. Heel mooie site om eens uit te vlooien.
Je moet er wel voor omhoog wandelen maar de uitzichten zijn er de moeite waard.

Afbeelding

Nadat we alles bekeken hadden (het moderne deel lieten we links liggen) gingen we op het historische marktplein nog iets drinken voor we terug naar de moby gingen voor ons middageten.
Klik hier voor de fotogalerij van Nideggen
Na ons eten maken we ons klaar en verplaatste we ons juist geen 11km. We reden naar Heimbach waar we ons op de camperplaats aan het station installeerden.
Na installatie waren we weg om de omgeving te verkennen en ook hier kon je niet voorbij de burcht kijken. Hier in de Eifel vind je natuurlijk een hele hoop burchten en dat met dank aan het historisch verleden van deze streek.

Afbeelding

Het centrum van Heimbach is eigenlijk niet groot maar wel leuk om eens te zien en naar gewoonte van de streek zijn de meeste winkeltjes op zaterdag hier toe vanaf 14u maar dat vinden we persoonlijk niet zo erg.

Afbeelding

Na ons bezoekje nog even naar de supermarkt om daarna in alle rust de rest van de late namiddag en avond aan de moby door te brengen tot het tijd was om te gaan slapen.

zondag 8 maart '20

Afbeelding

Na ons ontbijt besloten we om een wandeling te doen rondom het staubecken van Heimbach. De zon scheen en daar moesten we van profiteren, gisteren droog, nu droog, we waren de koning te rijk.
We volgen het wandelpad langs de rivier Rur (niet te verwarren met de Ruhr) en eens de burcht van Heimbach achter de rug dan kondigt de stauanlage het begin van het staubecken aan.

Afbeelding

De wandeling rond het staubecken doen we in wijzerszin en ze is vanaf de camperplaats 7km lang. Aan het kraftwerk nemen we de brug over het staubecken om daarna via leuke brugjes terug richting Heimbach te wandelen. Onderweg genieten we onverwacht van een leuk zonnetje, het is hier beter weer dan ze gegeven hadden en dat vonden we helemaal niet erg.

Afbeelding

Op onze terugweg dachten we iets te drinken in café burgblick maar dat was gesloten wegens verbouwing en zo deden we onze stop in het Rurcafé vlak aan de stelplaats.
Een goede koffie, potjes soep en een strammer max werd besteld en we genoten er dubbel en dik van.
Klik hier voor de fotogalerij van Heimbach
Hierna nog even relaxen in de moby en rond 14u reden we terug huiswaarts en hoe dichter we kwamen hoe meer regen er viel. Maar wij waren tevreden want ondanks de voorspellingen hebben we een droog weekendje gehad met toch wel redelijk wat zon.
En onderweg als de miezerige regen tegen de voorruit tikt maakten we al plannen voor een volgend uitje weg.Klik hier voor het overzicht van de kleine trips
Plaats reactie