Julich 3-5/01/'20 (Eifel)

Patrick & Carla
Site Admin
Berichten: 383
Lid geworden op: vr okt 23, 2020 6:48 pm

Julich 3-5/01/'20 (Eifel)

Bericht door Patrick & Carla »

vrijdag 3 januari '20

De eerste werkdag van het jaar na het eindejaarsverlof bestond uit een vergadering en eens goed gaan eten. Niet slecht om zo het nieuwe werkjaar te beginnen en hij valt dan nog op een vrijdag ook. Dus zodoende is het weekend, helemaal in orde dus.
En we maken er meteen ons eerste weekendje met de motorhome van en dat gaan we doorbrengen in Jülich waar we ons installeren op de camperplaats aan het bruckenkopfpark.
We komen hier wel vaker het is ondertussen al weer van begin 2018 geleden en het is een ideaal winterplaatsje voor ons met een stadje op 10min wandelen met alle benodigde winkels en ook een omgeving waarin je mooi kan wandelen.
Na installatie op de camperplaats doen we niet veel meer, buiten nog wat lezen en muziek luisteren voor we gaan slapen.

zaterdag 4 januari '20

Afbeelding

Vandaag slapen we uit, we zitten in winterroutine en dan komen we niet makkelijk voor 8.30u ons bed uit.
Gewoon relax aan is ook genieten.
Eerst wat ontbijten en genieten om daarna een kleine wandeling te doen richting Jülich.
Eerst en vooral wandelen we eens door de citadel, dat is al een eeuwigheid geleden dat we dat nog eens deden.

Afbeelding Afbeelding

De citadel doet tegenwoordig dienst als gymnasium en academie, dus in het weekend is het hier heel rustig en kunnen we in alle stilte rondstruinen.

Afbeelding

Na ons bezoekje aan de citadel is het tijd om in het centrum wat rond te kijken. Alles is hier op zaterdag open tot 15u en samen met het kleine marktje brengt dat toch wel wat volk op de been om inkopen te doen.

Afbeelding Afbeelding

Ze zijn hier ondertussen wat complexen aan het bijbouwen en sommige winkels staan op verhuizen naar de nieuwbouw, zodoende staat er in die winkels redelijk wat in de verkoop zodat ze zo weinig mogelijk moeten mee verhuizen. Wij doen wat inkopen en zakken daarna langzaam terug naar de moby waar we ons late middagmaal nemen.
Iets na 14u wandelen we nog eens langs de rivier rur.

Afbeelding

Niet te ver, gewoon langs de ene kant op en langs de andere kant terug. Goed voor een kleine 5km. Een beetje genieten van de natuur hier is altijd leuk.

Afbeelding Afbeelding

Iets na 16u waren we aan de moby en we kregen nog een mooie zonsondergang te zien, ondanks dat het vandaag toch wel redelijk grijs is geweest.

Afbeelding

Aan de moby zelf houden we het voor de rest van de avond gezellig tot het bedtijd is.

zondag 5 januari '20

Vandaag sliepen we weer uit en na het ontbijt hadden we een wandeling gepland door de natuur rondom de Barmener baggersee.
De wandeling er naartoe bracht ons langs landelijke en bosachtige gebieden. Heel mooi hier, ondanks de wintermodus van de natuur.

Afbeelding Afbeelding Afbeelding

We passeerden ook door het gehuchtje Barmen dat behoort tot de Jülicher-Linnicher Rurniederung, Het dal van de Rur tussen Jülich en Linnich word hier dus mee bedoelt.

Afbeelding Afbeelding

De Rur meandert heel mooi door het gebied en er loopt een prachtige wandelweg doorheen.

Afbeelding

We genieten wat van de omgeving en de plaatselijke fauna en flora. Speciaal gebied hier dat ook dienst doet als overstromingsgebied als de Rur uit zijn oevers treed. En we weten van vorige bezoeken dat dit wel jaarlijks gebeurd.

Afbeelding

Hierna wandelde we richting de baggersee waar er heel wat bedrijvigheid was door de vogeltrek.

Afbeelding

Er moet trouwens een paar weken geleden sprake geweest zijn van hoogwater want op sommige plekken stond er nog een hoop water waar er normaal gezien geen is.
Maar we konden overal toch nog vlotjes door, geen enkel probleem, maar dat kan dus wel degelijk soms wel een probleem zijn.

Afbeelding Afbeelding

Nog even wat platteland te bewandelen en dan waren we weer terug aan de moby.

Afbeelding Afbeelding

We hadden er bijna 12km opzitten en het was weer de moeite. De gps-track van de wandeling kan je downloaden op G-Ti en op MRA.
Nog ons laat middagmaal nemen en dan deden we onze service en iets na 14.30u konden we aanzetten en reden we terug richting Hageland.
Het eerste weekendje van 2020 zat er op en het was weer goed geweest, dat er zo nog veel mogen volgen dit jaar.Klik hier voor het overzicht van de kleine trips
Plaats reactie