Von Rhein bis Münsterland 26-30/12/'19

Patrick & Carla
Site Admin
Berichten: 383
Lid geworden op: vr okt 23, 2020 6:48 pm

Von Rhein bis Münsterland 26-30/12/'19

Bericht door Patrick & Carla »

donderdag 26 december '19

De laatste dagen van 2019 liggen in het verschiet en dankzij wat vakantiedagen op het werk kunnen we tussen Kerst en Nieuwjaar met de camper op trot.
Ardennen, Eifel, Niederrhein, Nederland, Luxemburg, de weerkaarten voor deze streken worden allemaal bekeken.
Overal is het weer maar zus en zo en we kiezen de plaats waar de vooruitzichten het beste waren en dat was de Niederrhein.
We hebben er de laatste weken al een aantal keer vertoefd, maar ja de weerkaarten waren daar altijd het beste en dan is de keuze snel gemaakt.
Rond de middag waren we dan ook weg naar Kalkar waar we ons in de namiddag op de camperplaats wilden installeren, maar de plaats lag er zo verwilderd en onverzorgd bij dat we dan maar verder reden naar Rees.
Jammer want als je het vergelijkt met vroeger (toch al rond de 10 jaar geleden) dan was de nieuwe eigenaar van het terrein geen meerwaarde geweest voor de camperplaats.
Misschien de tijd van het jaar maar dat is nog geen reden om van je camperplaats een halve vuilnisbelt te maken.
Rees lag maar 10 minuten verder en we waren hier in 2012 al eens geweest en wisten dat het er mooi was.
Al snel waren we ter plaatse en installeerden we ons op de camperplaats.
We gingen nog even naar het stadje aan de Rijn om eens rond te kijken. 2de Kerstdag is hier alles gesloten en zodoende konden we overal wel een beetje rondkijken.

Afbeelding Afbeelding

Ook op de anders oh zo drukke Rijn was het nu stil.
Ze nemen hier echt wel rust met zo een dagen, dat is wat anders dan bij ons.

Afbeelding Afbeelding

De grijze lucht maakte het vandaag allemaal wat mistroostig en de donkerte begon al vroeg zijn intrede te doen, en zo trokken ook wij terug richting de moby.
In de moby genoten we nog van de warmte, een vleugje muziek, wat literatuur en een filmpje tot de aantrekkingskracht van ons bedje te groot werd.

vrijdag 27 december '19

Uitslapen en opstaan met de zon, wat wil eens mens nog meer. Het beloofde vandaag een zonnige en frisse winterdag te worden, ideaal voor deze tijd van het jaar.
Na het ontbijt gingen we eerst wat inkopen doen zodat de koelkast goed gevuld was en met een Rewe, Aldi, Lidl en Real binnen een straal van 500m mag dat geen probleem zijn.
Ons middageten namen we iets voor 12u zodat we om 12u op de wandel konden om van het zonnetje te genieten.
Eerst naar de Rijn natuurlijk om de zwermen vogels en de boten aan het werk te zien, heel mooi hier nu, het zonnetje geeft aan alles toch wel echt een ander uitzicht zelfs als het frisjes is buiten.

Afbeelding

De Rijnpromenade van Rees is een hele mooie, zelfs één van de mooiere naar onze smaak.

Afbeelding

Gewoon wat flaneren, op een bankje zitten en genieten. We waren zeker niet de enigen met dit idee.

Afbeelding

Hierna wandelde we nog langs een stukje hinterland van Rees, ook weer de moeite en dat de oevers van de Rijn en beetje groter waren geworden de laatste weken door de regenval was nog altijd te merken.

Afbeelding

Je kan hier heel leuk wandelen en fietsen en de oevers zijn makkelijk te bereiken. Genieten van de omgeving is wat we hier deden.

Afbeelding Afbeelding

Nog wat bootjes kijken op de oever van de Rijn voor we terug richting Rees wandelde.

Afbeelding

Rees zelf is klein maar fijn met toch wel wat mooie zaken om te zien. Een paar historische gebouwen, een middeleeuwse omwalling met bijhorende toren, een gezellig centrum met een uit de kluiten gewassen kerk, schitterend gewoon.

Afbeelding

Na een koffiestop nog wat genieten aan het water om dan op een slakkegang terug richting de moby te zakken.

Afbeelding Afbeelding

Het was weer mooi en leuk geweest en de tijd heeft weer ontzettend snel gevlogen. De gps-track van de wandeling kan je downloaden op G-Ti en op MRA.
Aan de moby zelf gingen we de rest van de avond niet meer weg, gewoon genieten van de warmte binnen tot het tijd was om te gaan slapen.

zaterdag 28 december '19

Na het ontbijt trokken we verder, we gingen naar Bocholt.... In Duitsland wel te verstaan en niet naar Bocholt in Limburg, België.
Het is zeker een volle 20 minuten rijden voor we de camperplaats van Bocholt op rijden en ons een plekje uitzoeken.
Na installatie keken we eerst ter plaatse eens rond voor we naar het centrum afzakten.

Afbeelding Afbeelding

Langs de rivier Aa loopt een mooi wandelpad dat ons zo naar het centrum brengt, het is ongeveer 1,3km tot het centrum dus dat valt nog mee.

Afbeelding

Bocholt is een stad met een sterk industrieel verleden. De industrie is vertrokken maar de gebouwen zijn er nog en worden omgevormd naar woongebouwen en winkels. Op sommige plaatsen is de omtovering al gebeurd en op andere is ze nog bezig. Het nieuwe stadhuis is er zo eentje dat eigenlijk wel mag gezien worden. Speciaal is het minste wat je ervan kan zeggen, je moet het eens gezien hebben.

Afbeelding Afbeelding

Het centrum zelf barst van de winkeltjes en dan ben je nog niet in het shoppingcentrum geweest. En eigenlijk heel eigenaardig maar je hoort hier meer Nederlands dan Duits en als we in Maastricht of Roermond komen dan hoor je meer Duits dan Nederlands.
Wij spreken gewoon onze eigen taal en genieten van de aangename drukte en omgeving.

Afbeelding Afbeelding

Op de marktplaats vind je nog het oude historische stadhuis in renaissancestijl, mooi mooi en ook de kerken zijn hier massaal aanwezig.

Afbeelding Afbeelding

Een knabbeltje en wat drankjes later is het alweer tijd om terug te gaan, de zon staat al weer laag en het zal niet lang duren eer ze weg is.
Aan de moby zelf genieten we weer van de warmte tot het tijd is om te gaan slapen. De ijskristallen die buiten gevormd worden zullen ons in elk geval gestolen worden.

zondag 29 september '19

Afbeelding
Sunrise am Aa see

Het blijft altijd een mooi gegeven welke tijd van het jaar het ook is. Duikt de zon op dan is de dag al half gewonnen.
En vandaag was de zonsopgang wel heel speciaal van kleur.

Een lekker ontbijt met Duitse broodjes, daarna nog de service en weg zijn we naar Raesfeld.
Aan de imposante waterburcht van Raesfeld installeren we ons op de camperplaats.

Afbeelding

Heel mooie omgeving hier met landelijke en bosrijke toetsen. Met een klein modern dorpje op 5min waar je alles vind van winkel dat je nodig hebt.

Afbeelding

Na ons middageten gaan we eens een kijkje nemen bij de waterburcht.

Afbeelding Afbeelding

Heel mooi en imposant, de moeite om eens te bekijken.

Afbeelding

Na wat rond te snuisteren aan het kasteel wandelen we door de Raesfelder tiergarten, een mooi stukje natuur dat nu in winterslaap is. We zijn hier allezins niet alleen op de waggel.

Afbeelding Afbeelding

De gps-track kan je downloaden op MRA en op G-Ti.
In het dorpje zelf gaan we na de wandeling eens kijken waar wat is zodat we dat morgen weten voor naar de bakker te gaan.
Ze hebben er ook een splinternieuwe hele grote aldi en dat komt goed uit. Zo kunnen we morgen nog wat inkopen doen voor de volgende dagen wanneer alles gesloten is met de feesten.
Tegen 16u waren we terug aan de moby en deden we het de rest van de avond terug rustig aan, het gewoonlijke stramien als we zullen weg zijn, een drammeke, wat tv, wat muziek, lezen, foto's en video's bewerken tot het tijd is om ons bedje in te kruipen.

maandag 30 december '19Na het ontbijt zakken we af naar het centrum om wat inkopen te doen.
Het is er nu reeds druk met de feestdagen in het vooruitzicht en het is nog maar pas 's morgens, wat gaat dat straks geven.
Als we terug aan de moby zijn gaan we nog eens rond de waterburcht.

Afbeelding Afbeelding

Een zeer groene omgeving die ook in de andere seizoenen de moeite moet zijn om eens te bezoeken.
En de dominantie en aantrek van de waterburcht op de mensen is een feit.
Wandelaars en bezoekers met hopen om van de pracht en praal te komen genieten.

Afbeelding

Na ons middageten maken we ons klaar en in de vroegen namiddag zijn we op weg naar huis om daar met vrienden de laatste uurtjes van 2019 te vieren.
Ons laatste uitje van dit jaar zit er al weer op en het was een hele mooie en leuke afsluiter om deze in de Niederrhein en het Münsterland te kunnen doorbrengen.
Een mooie en voor velen onbekende en dus onbeminde streek die echter veel meer aandacht verdiend dan ze nu krijgt.Wij wensen allezins al onze lezers een fijn eindejaar en een geweldig nieuwjaar met vele mooie reizen voor 2020.

Afbeelding
Grtz Patrick & Carla

Klik hier voor het overzicht van de kleine trips
Plaats reactie