The good life 10-12/6/'22

Patrick & Carla
Site Admin
Berichten: 405
Lid geworden op: vr okt 23, 2020 6:48 pm

The good life 10-12/6/'22

Bericht door Patrick & Carla »

Afbeelding
The good life

vrijdag 10 juni '22

De lente loopt op zijn laatste benen en de zomer staat voor de deur. Meteorologisch is hij al bezig astronomisch gaat hij de 21ste van start.
En wij???? Wij zijn klaar voor de omslag.
We hadden nog eens graag naar Malmedy geweest maar hadden geen zin in de luidruchtige plek aan het voormalige station. We bekeken eens de mogelijkheden en één telefoontje verder hadden we een plek in de natuur op een acsi-camping in Arimont op 3km van Malmedy centrum.
Daar trokken we dan ook naartoe op het einde van onze werkdag.
De installatie op camping familial was snel gebeurd en dankzij de lange dagen konden we buiten nog even genieten tot het te fris was voor we terug naar binnen trokken.

Afbeelding

zaterdag 11 juni '22

Afbeelding
Malmedy

Vandaag slapen we uit en genieten we van de ochtendzon. Rond 11u binden we de wandelschoenen aan en gaan we richting Malmedy. Het is ongeveer 4km tot aan de kathedraal en daarna is het nog 4km terug.
Een doenbare afstand in een redelijk heuvelachtig gebied.
De natuur is hier in elk geval meer dan moeite en de uitzichten zijn subliem..

Afbeelding

We doen een stukje van de ravel en al gauw stonden we op het marktplein waar we eerst wat vocht tot ons namen en een hapje aten vooraleer we gingen rondsnuisteren.

Afbeelding

In Malmedy keken we wat rond. Het blijft hier een leuk plekje met heel wat historische plekjes en leuke gebouwen. Na de tweede wereldoorlog lag hier alles maar dan ook alles in puin door de slag van de ardennen. Maar de wederopbouw heeft het statige Malmedy doen herrijzen. Genoeg musea en memorabilia in de buurt van die tijd maar vandaag niet voor ons. Gewoon genieten van de sfeer in het centrum was voldoende.

Afbeelding

Iets na 15.00u begonnen we onze terugtocht. En aangezien we in het naar hier komen redelijk wat bergaf hadden moesten we die nu dus terug bergop doen.
Maar het viel uiteindelijk nog mee, af en toe eens een stop om van de uitzichten te genieten en een foto te trekken.

Afbeelding

Op een gezapig tempo terug, meer moest dat niet zijn en rond 16.30u waren we terug aan de camper waarna we vooral buiten van de zon genoten.
Ikzelf ging wel nog eens naar een uitzichtspunt op een nabij gelegen steengroeve om dat wat te fotograferen en te filmen.

Afbeelding

Maar buiten dat was het vooral buiten genieten van de zon en met de lange dagen in deze periode duurde het even voor we ons in de camper terugtrokken om de nacht in te stappen.

zondag 12 juni '22

De zon is alom tegenwoordig als we vandaag opstaan en algauw waren we daar van aan het genieten. En meer deden we eigenlijk niet.
Een beetje bruinen en van de omgeving genieten met vlinders, roofvogels en zangvogels als compagnie.
Meer moet je soms niet hebben.

Afbeelding

Nog ons middageten en tegen 14u kramen we op een reden we weer huiswaarts en was ons goede leven weer voorbij.
En volgende weekend een weekendje zonder de vrouw want dan is het 'duizend bochten' weekend.Klik op deze link voor het fotoalbum van het weekend.

Klik hier voor het overzicht van de kleine trips
Plaats reactie