Randonnée en Luxembourg Belge 29/4-2/5/'22

Patrick & Carla
Site Admin
Berichten: 383
Lid geworden op: vr okt 23, 2020 6:48 pm

Randonnée en Luxembourg Belge 29/4-2/5/'22

Bericht door Patrick & Carla »

Vrijdag 29 april '22

April loopt alweer bijna ten einde en aangezien dat de dag van de arbeid op een zondag valt krijgen we deze feestdag op maandag. Tel daar nog een recupdag op vrijdag bij van ervoor gewerkte prestatie's en dan kunnen we een lekker lang weekend relaxen en dat doen we natuurlijk niet thuis maar ergens ten velde.
Het weer wil niet goed genoeg mee voor op voorhand gemaakte plannen, het blijft weliswaar droog en fris (te fris voor de tijd van het jaar) met kans op een bui maar motorrijden in de Eifel met Pronsfeld als uitvalsbasis houden we voor een ander weekendje verderop het jaar.
We gaan er een wandelweekend van maken en daarvoor gaan we ook niet te ver van huis gaan. Nadat de vrouw terug was van een vastgelegde afspraak reden we richting zuidwest België en in de buurt van Wellin gingen we op een vrije gedoogplaats staan. Welke plaats dat is mogen jullie zelf uitpluizen, dat gaat zo met die vrije plaatsen. Maar de ervaren camperaar zal het wel vinden.

Afbeelding

Na installatie deden we de rest van de avond niets bijzonder meer tot het tijd was om te gaan slapen.

Zaterdag 30 april '22

Opstaan onder een grijze lucht en het gezang van vogels. Er zijn erger zaken in de wereld.
Even na het ontwaken vult de camper zich al met de geur van koffie en broodjes. De omnia en de bialetti doen hun werk en wij plukken hun vruchten. Een rustig en gezapig tempo houden we er op na voor ons ochtendritueel en tegen 10. 30u binden we de veters van onze wandelschoenen.
We gaan voor een wandeling door een mooie glooiende natuurstreek. En zelfs de zon begon door te breken. We klagen niet, maar we genieten wel.

Afbeelding

De fauna en flora is de moeite, de bomen komen mooi in blad en de gewassen op de velden zetten hun groeispurt in. Een streling voor het oog hier.

Afbeelding

Tegen dat we bijna in Wellin waren kregen we uitzichten op de plaatselijke steengroeve. Heel imposant om zien en het is ook geen kleintje. Wij genieten terwijl de velden vol zonnepanelen de stralen van die gouden bal aan de hemel omzetten in stroom.

Afbeelding

In Wellin zelf halen we bij de plaatselijke artisanale slager een broodje dat we op een bankje in de zon opeten. Nog even rondkijken hier en wat kiekjes nemen en we zijn weer door. In de verte geven de koolzaadvelden de einder wat extra kleur en vullen hun geuren onze neusgaten. Dit gebeurd allemaal onder het nieuwsgierige oog van moeder de koe en haar vriendinnen. Af en toe wat gras grazen en kijken wat die gekke Vlamingen doen. Ze moeten hun dag ook doorbrengen.

Afbeelding

Wij krijgen al weer snel zicht op het gehuchtje waar de camper staat. En eens daar genieten we nog buiten van de zonnestralen. De GPX-track van de wandeling kan je downloaden op MRA en op G-Ti. Dat we toch nog zoveel zon gingen krijgen hadden we deze morgen nooit gedacht. Des te beter voor ons natuurlijk.

Afbeelding

Een klein dutje met de zon op onze schedel, een fruitig vieruurtje en eens de zon in de vroege avond minder aanwezig was gingen we binnen ons avondeten tot ons nemen.
De rest van de avond deden we niet veel meer en eens klaas vaak aan de deur klopte gingen we slapen.

zondag 1 mei '22

Uitslapen en ontwaken onder een grijze hemel was wat we deze morgen deden. De zon zou zich alleszins minder laten zien dan gisteren, maar het was droog en dat is toch ook belangrijk.
Na het ontbijt gingen we terug voor een wandeling, deze keer ging het richting het woud van Lomprez dat toch wel op een heuvel lag waarvoor we wel wat moesten klimmen. Voor we het woud indoken genoten we van het zicht op Sohier, ééntje uit de reeks van de mooiste dorpjes van Wallonië.

Afbeelding

Jammer van de grijze lucht maar niks aan te doen, we deden het met hetgeen we kregen.
In het woud zelf zijn heel wat stukken privé en de wandelkeuzes zijn hier dus wat minder. Eens terug uit het woud konden we door de weides wandelen. We bevonden ons hier tussen de koeien en de weidse zichten kregen we er gratis bovenop.

Afbeelding

Vogels die zingen, koeien die loeien, stieren die staren en wij die genoten van de rust. Helemaal alleen op de wereld zonder andere wandelaars tegen te komen.
Nochtans waren er auto's op de wandelparking, maar hun eigenaars waren in de verre verte niet te bekennen.

Afbeelding

Opgeslokt door de natuur waarschijnlijk. Wij slenterde op ons eigen tempo door dit heuvelend gebied en zagen dat het goed was. Tegen 13u waren we terug aan de camper.
De GPX-track van de wandeling kan je downloaden op MRA en op G-Ti.
En na het middageten waren de originele plannen om ofwel naar Gedinne te gaan ofwel naar Givet maar het werd geen van beiden.
Onze keuze viel op blijven staan, het was hier veel te goed om te verhuizen en genoten van een luie namiddag met een drankje, een goed boek en een ijsje van de ijskar van de befaamde cremmerie 'Mont Blanc' uit Ciney.
Voor we het goed en wel beseften was de avond daar en na ons avondeten keken we nog wat tv voor we gingen slapen. Een halve actieve dag en een halve luie dag, we kloegen niet want het was toch weer zalig genieten vandaag.

maandag 2 mei '22

Afbeelding

Na het ontbijt ruimen we alles op en rijden we naar Lavaux waar we nog een kleine wandeling gingen doen. We parkeren er ons in de buurt van het kasteel en genieten van het zonnetje dat langzaam maar zeker kwam piepen.
Via het dorpje stappen we naar een nabije heuvelkam waar we mooie zichten op de omgeving krijgen voorgeschoteld.

Afbeelding

De wandeling was maar klein en meer moest dat niet zijn om de dag af te sluiten. Eens terug aan de camper aten we nog iets. De GPX-track van de wandeling kan je downloaden op MRA en op G-Ti. En daarna even genieten van het mooie kasteel. Jammer dat het vandaag dicht was zodoende konden we het alleen maar langs de buitenkant bewonderen. Maar dat is al indrukwekkend op zich.

Afbeelding

Rond 13u kappen we er mee en rijden we terug huiswaarts. Het is hier in Belgisch Luxemburg altijd leuk vertoeven, we moeten niet ver van huis gaan om het goed te hebben.
En onderweg bespraken we de optie's voor ons weekje voorjaarsverlof dat volgende week van start gaat, en wat het geworden is kunnen jullie de volgende zitting lezen.Klik hier voor het fotoalbum van dit weekend.

Klik hier voor het overzicht van de kleine trips
Plaats reactie