Tussen regen en zonneschijn 4-6/2/'22

Patrick & Carla
Site Admin
Berichten: 405
Lid geworden op: vr okt 23, 2020 6:48 pm

Tussen regen en zonneschijn 4-6/2/'22

Bericht door Patrick & Carla »

Afbeelding
Église Saint-Hubert du ciel

Vrijdag 4 februari

Een mengelmoes van wind regen en een beetje zon waren de weersvoorspellingen voor dit weekend.
Zaterdag zou de beste dag worden waarop we kans maakte op een streepje zon, vrijdag en zondag zou de regen heerser zijn en de wind zou alom tegenwoordig zijn.
We laten ons niet snel angst aanjagen en dat was ook nu niet dus we planden ons weekendje in en na het werk reden we richting Han-sur-Lesse. We zien wel wat komt en maken er zoals altijd het beste van.
We installeren er ons op de camperplaats en we relaxen nog wat in onze camper met de show 'The legend ends' van Alex Agnew voor we ons bedje intrekken.

zaterdag 5 februari '22

We ontwaken vandaag onder een blauwe hemel. Zalig en perfect om een wandeling te doen. Maar tegen dat we ontbeten hadden waren de lage wolken weer komen opzetten. Jammer maar we lieten het niet aan ons hartje komen en iets na 10u waren we weg voor een wandeling.
Het was droog en dat was het belangrijkste wat we van de ondergrond dan weer niet konden zeggen.
We genoten alleszins van de uitzichten in dit heuvelachtig gebied.

Afbeelding

De wandeling bracht ons richting Lessive waar we zo goed als langs de bekende schotels van Proximus kwamen.

Afbeelding

De zon begon er ondertussen weer mooi door te komen en de grijze lucht ruimde plaats voor een mooi zonnetje met een bewolkte hemel. De uitzichten waren plots duizend keer mooier. Nu nog een hogere temperatuur en weer bladeren aan de bomen en het is compleet, maar op die periode van het jaar moeten we nog even wachten.

Afbeelding

Op het einde van de wandeling nog een kilometertje door een heel modderig stuk en na deze avontuurlijke wandelweg bood Han-sur-Lesse zich weer aan waar we in de camper ons middagmaal namen. De gpx-track van deze wandeling kan je downloaden op MRA en op G-Ti.
Rond 14u gingen we dan een kijkje nemen in het centrum en wat we zagen stemde ons droevig. Veel van de middenstand stond leeg. A louer en à vendre wat de klok sloeg, corona heeft er hier serieus ingehakt en de overstroming van vorige zomer heeft nog harder op die wonde geduwd.

Afbeelding

Er zal nog overal veel veerkracht nodig zijn om dit te boven te komen. Benieuwd wat de toekomst brengt, maar momenteel ziet die er echt nergens rooskleurig uit.
We wandelen richting de andere zijde van het dorp en genieten er van het uitzicht op de vlakte met de belvédère op de achtergrond.

Afbeelding

Nog even naar de uitgang van de grotten om daarna in het dorpje iets te gaan drinken. Veel was er niet meer open, en je kan ze indelen bij de laatste der Mohikanen. Gelukkig had Marc Coucke-city verlaten en kwam hij hier de horeca sponseren. Met zoveel te koop misschien een mogelijkheid tot Coucke-city 2 ???
Indien zo dan te hopen dat de locals er wel bij varen.

Afbeelding

Rond 16.30u waren we terug aan de camper en daar gingen we vandaag niet meer weg. Op het menu van de avond stond lekker eten, drinken en 'The two towers' op het programma voor we gingen slapen.

Afbeelding

zondag 6 februari '22

We worden wakker onder het tikken van de regen maar draaien ons nog eens om in het bed.
Ze hadden vandaag regen, regen, regen en zeer veel wind voorspeld. En ze hadden voor de verandering eens gelijk ook.
Niks aan te doen en we moesten ons dan ook niet haasten, lazy sunday zeg maar.
Koffie maken, eitjes bakken, de service van de camper doen met een regenjasje aan.
We zouden bij droog weer nog een wandeling gaan doen naar een urbex locatie in Houyet maar die plannen zijn voor een andere keer.
Geen zin om door dit weer te jakkeren dus iets na 11u kramen we op en laten we Han-sur-Lesse achter ons.

Afbeelding

En laten we hopen dat het weer nu toch wel langzaam begint te keren zodat we toch weer eens volledige droge weekends hebben zodat we de zondag ook nog van de omgeving kunnen genieten.
Het fotoalbum van het weekend kan je hier bekijken.Groetjes
Patrick en Carla

Klik hier voor het overzicht van de kleine trips
Plaats reactie