De Maasplassen 10-13/12/'21

Patrick & Carla
Site Admin
Berichten: 394
Lid geworden op: vr okt 23, 2020 6:48 pm

De Maasplassen 10-13/12/'21

Bericht door Patrick & Carla »

Afbeelding
Maasplassen

vrijdag 10 december '21

Niet lang meer en het jaar is weer voorbij. We proberen nog een paar uitjes mee te pikken voor het nieuwe jaar zijn intrede doet en zodoende zijn we dit weekend weg naar Limburg.
We gaan er eens op de boerderijcamping van Biej Bôkke staan in Kessenich op een steenworp van de Nederlandse grens en de Maasplassen dat één van de Limburgse parels is.
Na installatie op de camperplaats houden we het gezellig in onze warme moby tot het tijd was om te gaan slapen.

zaterdag 11 december '21

Na het ontbijt kregen we van de eigenaar van de camperplaats een fijne uitleg over de omgeving. Echt wel de moeite de hier met jonge uitbaters waarvan de boerderij al van 1921 in het bezit is van hun familie.
Nadat nog een bevriend koppel was aangekomen bonden we de wandelschoenen aan en gingen we langs de vissenakkerplas, kessenichplas en de grote hegge naar Thorn 'het witte stadje'.

Afbeelding

Klinkende namen allemaal van het water dat deel uitmaakt van de Maasplassen.
Het is hier mooi wandelen en fietsen. Tijdens het seizoen zijn hier trouwens ook op verschillende plaatsjes veerpontjes waarmee je de Maas over kan voor rondwandelingen en fietslussen. Maar momenteel liggen deze in hun winterslaap.

Afbeelding

In Thorn keken we wat rond in de verschillende straatjes met witte huisjes. In deze periode is het hier stil en kunnen we in alle peis en vree rondkijken. Een stopje bij de pannenkoekenbakker mag natuurlijk niet ontbreken, ze hebben een heel assortiment aan zoete en hartige pannekoeken. Lekker, echt lekker.

Afbeelding

Na onze zoete stop snuisteren we nog wat rond vooraleer we de terugtocht aanvangen. We gaan deels langs dezelfde weg terug aangezien deze het minste risico op modder ploeteren gaf.
We genieten van de omgeving en de langzaam maar zeker ondergaande zon.

Afbeelding

We waren iets na 11u weg en waren pas tegen 16.30u terug aan de moby. Thorn ligt hier maar 2,5km wandelen vandaan maar toch hebben we weer ontzettend veel moois gezien waardoor de tijd vloog alsof het niets was.

Afbeelding

Aan de moby nog een beetje na babbelen om ons daarna terug te trekken in de warmte terwijl de duisternis ons in zijn greep kreeg en opslokte.

zondag 12 december '21

Vandaag worden we pas laat wakker en na tegen 10.30u wandelen we eens naar Geistingen een klein gehuchtje hier wat verderop.
Het is een druilige dag en er valt regelmatig wat miezelregen uit de lucht maar gewapend met de paraplu gaan we toch op de wandel. We gaan eerst een stuk langs de vissenakkerplas tot we aan de rand van Geistingen zijn.

Afbeelding

In Geistingen wandelen we richting de kerk waar we iets drinken en een soepje eten.
We blijven er wat hangen en rond 13.30u gaan we trot richting Kessenich via een landelijke route.

Afbeelding

We genieten van de schapen, koeien en de landelijke velden. Al snel waren we terug aan de camper en daar gingen we vandaag niet meer weg. We hadden nog een dagje en we stonden hier goed. De vrienden reden wel naar huis want voor hun was het dinsdag weer werkdag, hier is dat pas dinsdag weer van toepassing.
De druilige namiddag zorgde ervoor dat we buiten wat relaxen in de camper niet veel extra meer deden, maar dat mag ook eens natuurlijk.
Muziek, een boek, en wat tv vulde de avond voor we besloten te gaan slapen.

maandag 13 december '21

Grijs en droog vandaag dus na een stevig ontbijt binden we de wandelschoenen weer aan.
We wandelen terug richting Thorn om van daaruit langs het natuurgebied vijverbroek terug te komen, we vertrekken richting de grote hegge waar we een heel stuk willen rondwandelen, maar grote werken aan één of ander vakantiepark maken ons dat onmogelijk. Eens na het ophaalbrugje is alles afgesloten met herassen en daar achter zijn ze druk bezig met een aantal appartementsblokken te zetten.

Afbeelding

We nemen dan maar een binnendoor naar de andere zijde van Thorn en wandelen door het centrum dat er vandaag moederziel verlaten bij ligt.

Afbeelding

Van hieruit zouden we dan door natuurgebied vijverbroek wandelen maar de wandelwegen lagen er zo drekkig bij, een modderbad had er niet aan. En daar hebben we echt geen zin in en dus gaan we langs de gewone weg terug. Hier rijd nu zo goed als geen verkeer en we moeten ons dan ook niet in al die modder begeven die we te danken hebben aan de vele regen van de afgelopen tijd.

Afbeelding

Aan de camper genoten we nog wat na en namen we ons middageten. Zelf ging ik aan aan de vissenakkerplas nog wat foto's nemen van de baggermolens die hier aan grindwinning doen en het valleigrind ophalen uit het waterbekken. Lang zullen ze hier niet meer zijn aangezien binnen dit en enkele jaren de recreatie het volledig overneemt.

Afbeelding

Tegen 14u maakten we alles startklaar en keerden we weer huiswaarts, nog even en 2021 zit er weer op maar als de kans zich voordoet gaan we toch nog eens weg eer er weer een nieuw jaar van start gaat.Het fotoalbum van dit weekend kan je hier bekijken.

Klik hier voor het overzicht van de kleine trips
Plaats reactie