De eerste stad 26-28/11/'21

Patrick & Carla
Site Admin
Berichten: 383
Lid geworden op: vr okt 23, 2020 6:48 pm

De eerste stad 26-28/11/'21

Bericht door Patrick & Carla »

Afbeelding
Ambiorix stamhoofd van de Eburonen

Vrijdag 26 november '21

Het einde van het jaar nadert met rasse schreden en het beestje dat ons al twee jaar teistert zorgt weer voor heel wat meer beperkingen.
Het zal voor het tweede jaar op rij geen normale eindejaarsperiode zijn, maar we mogen (momenteel) toch nog buiten en dus zijn we weg.
En deze keer gaan we nog eens naar Tongeren, dat was van in 2007 geleden dat we deze kleine maar fijne stad aandeden en toen stonden we op de parking van 'De Motten' tegenover het de gevangenis van Tongeren die toen niet in gebruik was en zelfs kon bezocht worden zoals wij toendertijd ook deden.
De gevangenis is heden ten dage terug in gebruik en van de parking waar wij toen stonden is echter al een aantal jaar geen sprake meer. Daar is nu een sportpark meer en de parking is verlegd naar de andere zijde van het sportpark.
Nu hebben ze sinds een aantal jaar een camperplaats in Tongeren met alle faciliteiten, deze is gelegen op de toenmalige terreinen van het veelbesproken 'land van ooit' dat in 2007 drie maanden na opening alweer toeging wegens faillisement. Daar is nu het Pliniuspark met sportaccommodatie en camperplaats.

Maar genoeg gezeverd over wat ooit was en terug naar de essentie van de zaak, daarom terug naar de eerste stad van België en zijn beruchtste inwoner Ambiorix.
Na het werk zijn we weg naar Tongeren dat voor ons een dikke 61km van onze thuisbasis ligt en eens geïnstalleerd op de camperplaats doen we niet veel meer buiten de vrienden begroeten waarmee we afgesproken hadden. De rest van de koude en natte avond spenderen we voor de buis en het bezoekje aan de stad is voor morgen gepland.

Zaterdag 27 november '21

Vandaag slapen we uit en we komen pas rond 9u uit ons bed. Een schande ik weet het maar daar trekken we ons echt niets van aan. Als de rollo's omlaag geschoven werden lachte de zon ons toe, een aangename verrassing die achteraf gezien tot zonsondergang zou blijven.
We ontbijten en kijken eens rond in het zonnige, rustige en leuke Pliniuspark. De zonnestralen zetten de laatste herfstkleuren extra in de verf. De winter is nu echt niet meer veraf.

Afbeelding

Op verschillende plaatsen is er trouwens een goede laag sneeuw gevallen maar hier dus niet een dag vinden we echt helemaal niet erg.
Tegen 11u gaan we met de vrienden naar het centrum van Tongeren waar we wat rond snuisteren en de historische gebouwen en monumenten wat naderbij bekijken terwijl de zon onze schedel verwarmd.

Afbeelding

Het valt ons op hoeveel middenstand dat hier leeg staat, gewoonweg schrijnend want het is echt wel ontzettend veel. En het gaat waarschijnlijk nog veel erger worden de komende tijd, ik mag er niet aan denken wat ons nog te wachten staat. Maar we grijpen onze dag met beide handen aan en proberen van elke dag onze beste dag ooit te maken.
Onder het waakzame oog van de beruchtste inwoner van onze eerste stad genieten we van een natje en hij zag dat het goed was.

Afbeelding

Nog een paar straatjes en lege panden verder gaat het terug richting de camper waar we nagenieten van lekkers van de plaatselijke bakker.
En nog voor de laatste zonnestralen ons verlaten struin ik rond in de omgeving van het Pliniuspark om nog wat fotogenieke momenten te schieten en te filmen.

Afbeelding

De rest van de snel opkomende avond brengen we door in de warmte van de camper. De dagen zijn nu serieus kort aan het worden, dat de lente maar weer snel in ons vizier komt. Maar ik vrees dat we eerst door een zware winterperiode heen moeten en dan hebben we het niet over het weer.

zondag 28 november '21

Onder een grijze maar droge hemel staan we vandaag op. Een bezoekje aan de nabij gelegen bakker zorgde voor heerlijke knisperende pistolets op onze ontbijttafel. Lekker en daarbij nog een goede kop koffie en we waren weer klaar om onze dag te plukken.
We maakten na ons ontbijt nog een leuke plattelandswandeling.

Afbeelding

We hadden voor de zekerheid onze paraplu's mee maar het bleef de hele tijd droog en we hadden ze dus niet nodig. Maar beter dat dan ze niet bij hebben een week nodig hebben. De wandeling zelf was ongeveer 6,5 km lang en bracht ons door een heuvelachtig gebied waar we regelmatig getrakteerd werden op een zeer grijs uitzicht.

Afbeelding

Via het kasteel van Betho kwamen we terug bij tijd aan het Pliniuspark aan waar we in de camper ons middagmaal konden nuttigen na deze leuke wandeling.
De gpx-track van de wandeling kan je downloaden op G-Ti en op MRA.

Afbeelding

Na het eten nog wat relaxen om daarna alles vertrekkensklaar te maken om weer huiswaarts te keren.
Het was weer leuk en fijn geweest en tegen 15u waren we weer onderweg naar huis nadat we afscheid namen van de vrienden.Het fotoalbum van het weekend kan je hier bekijken.

Klik hier voor het overzicht van de kleine trips
Plaats reactie