Regen of geen regen dat is de ........? 1-4/10/'21

Patrick & Carla
Site Admin
Berichten: 383
Lid geworden op: vr okt 23, 2020 6:48 pm

Regen of geen regen dat is de ........? 1-4/10/'21

Bericht door Patrick & Carla »

Afbeelding
Abbeye de Stavelot

vrijdag 1 oktober '21

We zijn nog maar juist 2 weken terug van onze reis naar Frankrijk en het kriebelt al weer. En als het kriebelt moet je........ juist sporten en als het jeukt...... krabben. Maar hier is het vooral er tussen uit trekken.
We kunnen aan dit weekend een extra dagje plakken en de eerste gedachte was een weekend naar het Groot Hertogdom of een weekend naar de buurt van Verdun of de Franse Ardennen om daar wat zaken met de motor te bezoeken. Maar het aankomende herfstweer stelt Roey in de stokken om nu op de motor ergens te gaan genieten van een ritje. De plannen worden aangepast en de aanhanger met motor blijft thuis en wij..... wij rijden naar Stavelot waar we op één van de parkings een plek scoren voor de nacht.
Na installatie wat muziek, lezen en een dram voor het slapen gaan.
En wat het weer morgen brengt zien we wel, het zou nog moeten meevallen volgens de weerman en dan kunnen we hier eens rond snuisteren.

zaterdag 2 oktober '21

Afbeelding

Vandaag slapen we uit en ontwaken we onder een donkergrijze hemel. Maar het belangrijkste is dat het droog is en hopelijk blijft dat zo nog een tijdje.
Rond 10.30u gaan we eens een kijkje nemen in het kleine stadje. Verrassend mooi hier, de abdij met zijn musea, de oude overblijfselen van de abdij, de markt, de pittoreske straatjes. Allemaal heel mooi en we nemen onze tijd om alles te bekijken. De moeite waard hier.

Afbeelding

Na een terrasje zakken we terug af naar de camper voor ons middagmaal nadat we wat inkopen deden bij de plaatselijke ardense slager. Deze heeft blijkbaar al heel wat prijzen gewonnen voor zijn vleeswaren en achteraf konden we dat enkel beamen dat dit meer dan gerechtvaardigd was.
Rond 14u gingen we nog een klein stukje wandelen. We deden een klein stukje langs de rivier Ambleve.
Hierna ging het richting de abdij langs waar we richting de etangs gingen. We kwamen ook voorbij de cinema versailles die volgens een local waarmee we aan de praat geraakte de oudste actieve cinema van België was.

Afbeelding

De straat langs waar we terug naar het centrum gingen bleek ook de straat te zijn waar de Duitse panzers op 18 december 1944 naar omhoog denderde en bovenaan bleven steken. Je vind hier trouwens op verschillende plaatsen verwijzingen naar die verschrikkelijk zware veldslag uit de tweede wereldoorlog.

Afbeelding

Tegen 17u waren we terug aan de camper. De rest van de avond gingen we hier niet meer weg en terwijl buiten de wind aanwakkerde viel er af en toe een verloren druppel.
Raar maar waar, de hele dag grijs maar wel droog en we hadden een fijne dag. Meer moet dat niet zijn.

zondag 3 oktober '21

We staan vandaag op onder een lichte regenval. De aangekondigde intense regen is deze nacht uitgebleven en ook nu valt het heel goed mee. Ook de wind die ze gegeven hadden was een meevaller.
We hebben vandaag alle tijd en doen het rustig aan. Eerst de binnenkant van de camper laten geuren naar vers gemaakte koffie en ons ontbijtje nemen.
Iets voor de middag rijden we dan door naar Vielsalm waar we eens gaan kijken of we daar geen plaatsje kunnen vinden om tot morgen te kunnen blijven staan.
En dat plaatsje vonden we aan het meer juist naast het centrum waar we ons plaatsten met een druilig zicht op de kerk van Vielsalm.

Afbeelding

We genoten van de warmte in de camper met wat muziek en een boek. Eens het wat droger was gingen we eens rondkijken. We gingen en stukje rond het meer waar er trouwens ook een watervalletje was. Leuke omgeving hier.

Afbeelding

Het centrum van Vielsalm vinden we dan weer wat minder, dan was Stavelot mooier. We struinen er wat rond in het zo goed als lege plaatsje, het weer houd iedereen binnen en velen zullen wel aan het kijken zijn naar tv hoe de wielrenners zich door de hel van het noorden aan het ploeteren zijn richting Roubaix.
Wij laten het allemaal aan ons voorbij gaan en genieten van onze frisse neus die we hier ophalen.

Afbeelding

De late namiddag en avond brengen we door aan en in de moby. We kregen uit het niets nog een speciale zonsondergang.
We keken nog wat tv voor het slapen gaan en we hadden weer genoten van deze luie dag, ook al hadden we niet het beste weer.

Afbeelding

maandag 4 oktober '21

Droog weer was er vandaag voorspeld en dat kwam ook uit, de grijze lucht namen we er maar weer bij. Op ons gemakje ontbijten en wat foto's trekken nu het droog was.

Afbeelding

Hierna reden we naar het Groot Hertogdom om te gaan tanken en te winkelen in de Massen. We zaten op 15km van de grens dus dat zou zonde zijn als we niet van de goedkopere prijzen zouden profiteren.
Enkele euro's verder zaten we weer in de camper onderweg naar huis en zowaar kwam er onderweg blauwe lucht tevoorschijn en de zon deed zijn best om het aangenaam te maken. Waar was jij dit weekend ?
Maar het was ondanks het ontbreken van de zon toch weer een leuk uitje en hopelijk kunnen we op onze volgende weekendjes weg wat genieten van de herfstkleuren onder een blauwe hemel.
Maar dat is dan weer voer voor een volgend verslag.Het fotoalbum kan u hier bekijken.

Klik hier voor het overzicht van de kleine trips
Plaats reactie