La Lorraine Gaumaise 11-13/6/'21

Patrick & Carla
Site Admin
Berichten: 383
Lid geworden op: vr okt 23, 2020 6:48 pm

La Lorraine Gaumaise 11-13/6/'21

Bericht door Patrick & Carla »

Afbeelding
Herbeumont

vrijdag 11 juni '21

Zomerweer is wat we al een paar dagen op ons bordje krijgen en het zou volgens de meteo nog enkele dagen aanhouden. Zaterdag zou er wel wat meer bewolking zijn maar het blijft goed. Ik ben benieuwd of ze gelijk hebben.
Wij gaan er in elk geval van proberen te genieten en daarvoor trekken we naar Herbeumont waar we ons op de camperplaats installeren.
Het zonnetje doet zijn best en we eten buiten onder een blauwe hemel, zalig toch.
Na het eten ga ik eens een kijkje nemen in de directe omgeving terwijl de wederhelft gewoon van de zon blijft genieten in haar stoeltje.

Afbeelding

Bij toeval komen we hier nog wat campervrienden tegen waarvan het al wel heel lang geleden is dat we ze nog gezien hebben.
We praten wat bij tot de kaarsjes boven ons uitdoven en we elkaar goede nacht wensen.
Aan de camper blijf ik buiten nog wat genieten van de koelte die zijn intrede doet en voor de klok 12 slaat lig ik in mijn bed te ronken.

zaterdag 12 juni '21

we worden vandaag wakker onder een wisselend bewolkte hemel.
We nemen ons ontbijt en daarna halen we de motor uit de aanhanger voor een ritje door ' La Lorraine Gaumaise '.
Tegen 10u zijn we weg en aan het kasteel van Jamoigne houden we even halt voor een foto. Een paar weken geleden waren we hier met de camper gestopt maar door de regen konden we toen geen luchtfoto's nemen.
Bij deze is dat dus recht gezet.

Afbeelding

Langs wondermooie fauna en flora en heel leuke banen reden we de landsgrens over om heel even een stop te houden aan de basiliek van Avioth. Een imposant gebouw dat een beetje in verval is maar echt wel de moeite om eens te zien.

Afbeelding

Via Montmedy nemen we de panoramaweg naar Torgny en in de verte zagen we een veld vol klaprozen liggen. Ze bloeien goed dit jaar. De bossen, graanvelden, weides, en strovlaktes tieren welig in deze regio.

Afbeelding

In Torgny stoppen we deze keer niet maar in Monquintin doen we dat wel. Even genieten van de uitzichten en van de ruïne voor we weer verder rijden.

Afbeelding

We laten de ruïne in ons zog en zetten koers naar de 'forges de Montauban', deze streek was vroeger vergeven van de smederijen en enkel een aantal ruïnes zijn overgebleven als aandenken aan die roemrijke tijd.

Afbeelding

In Tintigny houden we even halt voor een natje om daarna via schitterende gehuchtjes en banen terug richting Herbeumont te rijden. We hadden 172km bij op de klok gezet en hadden een hele leuke en aangename dag gehad. De rit kan u trouwens downloaden op MRA en G-Ti.
Van de camperplaats gingen we de rest van de avond niet ver meer weg.
We genoten nog na van de dag en van een ijsje van de ijskar en rond 21u keken we nog een filmpje, de wedstrijd van de duivels lieten we aan ons voorbij gaan. We zullen de buren wel horen roepen als ze scoren en horen we niks dan weten we ook hoe laat het is.

zondag 13 juni '21

Afbeelding

Een staalblauwe hemel kondigt vandaag het begin aan van een hele warme week. Temperaturen tot voorbij 30° zal de komende week geen uitzondering zijn.
Wij moeten straks weer naar huis maar gaan er vandaag nog van profiteren. De temperaturen zitten nu nog snor dus nog voor de klok 10 sloeg hadden we onze stappers aangedaan en waren we weg voor een niet al te grote wandeling rondom de 'Tombeau du Chevalier.

Afbeelding

De Tombeau is een mooie meander waar rond de Semois slingert. Bovenop de Tombeau heb je mooie uitzichten maar daar blijven we nu weg, we hadden geen zin in klimwerk. Maar beneden is het zicht op de Semois met zijn bloemetjes ook de moeite.

Afbeelding

In de schaduw van het bos planten we ons neer op een bankje waar we genieten van de geur van de bloemen.
We zitten daar een tijdje en zeggen niks, we laten het gezang van de vogels tot ons komen. De roep van de tjiftjaf, het gezang van de lijsters, de schreeuw van voorbij vliegende reigers, het kloppen van de specht en het getjirp van de mezen. Alles komt de revue voorbij en zelfs de buizerd op de achtergrond laat zich horen. Een waar orgasme voor het oor, wat is het hier zalig genieten in de schaduw.

Afbeelding

Na een tijdje verplichten we onszelf ons gat te lichten want anders geraken we hier vandaag niet meer weg. We wandelen terug richting camper terwijl de bedrijvigheid op de Semois de hoogte in gaat. De wandeling kan je downloaden op MRA en G-Ti.

Afbeelding

Aan de camper gaat de luifel open en rest van de namiddag genieten we van de zon tot het tijd word om onze service te doen om in de late namiddag we huiswaarts te keren.
Er zat weer een heel leuk weekendje op en de batterijen zijn weer geladen tot ons volgende uitje.Het fotoalbum kan je op deze link bekijken.

Klik hier voor het overzicht van de kleine trips
Plaats reactie