Vallées de l'Ourthe et l'Our 30/4-3/5/'21

Patrick & Carla
Site Admin
Berichten: 383
Lid geworden op: vr okt 23, 2020 6:48 pm

Vallées de l'Ourthe et l'Our 30/4-3/5/'21

Bericht door Patrick & Carla »

Afbeelding
De meanders van de Ourthe

vrijdag 30 april '21

Verlengd weekend voor ons, 1mei de dag van de arbeid valt op een zaterdag en wij krijgen deze op maandag 3 mei en zo kunnen we een dagje extra profiteren.
Helaas geven ze wisselvallig weer dit weekend, de meteorologische omstandigheden modderen dit jaar van het ene uiterste in het andere. In februari hadden we dagen van 25° en nu halen we amper 10° en dan zwijgen we nog over de andere ondermaatse temperaturen, de sneeuw, de noordelijke wind en de regen die we tussen die extremen gehad hebben. Maar gelukkig waren er ook wel zonovergoten dagen bij die frisse temperaturen.
Normaal gezien zouden we in deze periode de aanhanger al meenemen met de motor op maar ze geven regelmatig kans een bui en die zal dus nog even moeten wachten en door de vrouw haar kleine spierscheur kan ze toch niet achterop.
We boeken dan ook voor de eerste keer dit jaar een camping in Ouren waar we zaterdag verwacht worden, maar eerst een tussenstop in Ollomont, een klein gehuchtje dat te boek staat als village de caractére. We zijn benieuwd.
In Ollomont plaatsen we ons op de parking van een vervallen restaurant dat geklasseerd is en al jaren ingepland staat om te renoveren.
We genieten er van de ondergaande zon om daarna nog wat tv te kijken in de moby voor we gaan slapen.

Afbeelding
Belvédère le Hérou

zaterdag 1 mei '21

We staan op met het geluid van de vogels en 's nachts is het hier de sound of silence. Zalig slapen onder de sterrenhemel aan de meanders van de vallei van de Ourthe.
Na het ontbijt wandelen we eens naar het gehuchtje Ollomont, het is er klein maar fijn en buiten de historische kern staat er toch wel wat uit de kluiten gewassen vastgoed dat niet tot de werkende middenklasse behoorde.

Afbeelding
De Sint-Margarethakapel

De omgeving is hier prachtig, we planten onszelf neer op een bankje en genieten van het uitzicht vanop de heuvel.

Afbeelding
Ollomont

Nandrin ligt hier vlakbij en dat is onze volgende halte waar we naartoe wandelen om van hieruit terug naar de camper te wandelen.

Afbeelding

We deden geen al te grote wandeling maar ze was wel top en je kan ze downloaden op MRA en G-Ti.
We nemen ons middagmaal in de camper en tegen 13u waren we weg naar de vallei van de Our waar we op de camping een plekje hadden besproken.

Afbeelding
St. Peterskirche

In Ouren deden we eigenlijk vandaag niet veel meer. Met zicht op de kerk genoten we gewoon van de zon en de onmiddellijke omgeving om dan 's avonds wanneer het te koud werd binnen te kruipen en nog wat tv te kijken. Het gehuchtje en het drielandenpunt bezoeken we morgen wel.

zondag 2 mei' 21

Zelf gemalen koffie en kraakverse pistolets van de bakker. Zalig om een zondag zo te beginnen.
Vandaag is het iets frisser en zijn er meer wolken maar het zonnetje laat zich regelmatig zien en meer moet dat niet zijn. Of wel ? Misschien een 5° meer en minder noordelijke wind, dat zouden we niet erg vinden.
Maar we nemen het zoals het komt en rond 10u wandelen we naar het drielandenpunt maar eerst gaan we eens door het piepkleine gehuchtje.

Afbeelding

Mooi en rustig hier rond deze periode, eigenlijk veel te rustig. Maar dat komt vooral omdat ze voor hier slecht weer hadden gegeven en dan durven ze waarschijnlijk niet komen, of iedereen zit in Limburg voor de laatste bloesems, dat kan ook natuurlijk.
De vallei van de Our is in elk geval meer dan de moeite waard en dan staan de bossen nog niet in vol ornaat.

Afbeelding
Bridge over the river Our

Aan het drielandenpunt kijken we eens rond en natuurlijk gaan we eens over het brugje en zo zijn we in een tijdspanne van 5 minuten in Duitsland en Luxemburg geweest. We bleven maar even over de grens met Duitsland vooraleer we Merkel achter ons zouden krijgen, maar we hopen er dit jaar toch nog terecht te kunnen. "Only time will tell".

Afbeelding

Nu gaat het terug richting Ouren en bekijken we het gehuchtje van de andere kant.

Afbeelding
Ouren door het oog van de ....... sculptuur

Aan de moby was het wat platte rust en dan ging ik (de vrouw bleef in de camper) eens rondkijken aan de St. Pieterskirche. Achter de kerk was er een kruisweg die ik volgde en op een bankje tegen de heuvel genoot ik van het uitzicht op de Ourvallei, wat is het hier mooi.

Afbeelding
Ourvallei

Ik voltooide de kruisweg en trok een stukje de schiebachvallei in. Hier hoor je enkel de stilte, de vogels, je eigen voetstappen en het water van de Biesbach, zalig.
Hier moest ook ergens een ruïne van een watermolen zijn maar die heb ik nergens gevonden.

Afbeelding
waterloop Schiebach

Tegen 16u was ik terug aan de camper waar ik van de directe nabijheid nog wat luchtopnames maakte.
De rest van de avond spendeerde we aan en in de camper tot het tijd was om ons bed op te zoeken.

maandag 3 mei '21

We staan vandaag op onder een blauwe zonnige hemel. Een roodborstje op een houten paal op een meter van ons kijkt toe hoe de zon de rijp van het gras verjaagt.
We nemen ons ontbijt en daarna brengen we alles in orde om huiswaarts te trekken.
We nemen afscheid van de Ourvallei en gaan eerst nog in de Massen wat inkopen doen. Door de voorbije omstandigheden lijkt het wel een eeuw geleden dat we nog daar geweest zijn maar alles staat nog op zijn vertrouwde plaats.

Afbeelding

Hierna gaat het huiswaarts, we hadden weer genoten van een rustig en leuk weekend. En binnen een weekje kunnen we op lenteverlof in eigen land maar daar kan je in ons volgende verslag alles over lezen.

Klik hier voor het volledige fotoalbum.Klik hier voor het overzicht van de kleine trips
Plaats reactie