Pâques en Pays de Haute-Lesse 2-5/4/'21

Patrick & Carla
Site Admin
Berichten: 383
Lid geworden op: vr okt 23, 2020 6:48 pm

Pâques en Pays de Haute-Lesse 2-5/4/'21

Bericht door Patrick & Carla »

Afbeelding
De bloem die rond Pasen bloeit

Vrijdag 2 april '21

Goede vrijdag vandaag en het begin van het verlengd paasweekend.
Waar zouden we naartoe gaan ? Geen gemakkelijke keuze aangezien we nog steeds de grens niet over mogen voor het plezier. Iedereen blijft dus in ons Belgenland dat een postzegel groot is en met half het land dat niet moet werken is het in deze tijd niet gemakkelijk om de drukte te vermijden.
Maar we gaan dat wel proberen natuurlijk. We mogen met vier personen samen komen voor buiten activiteiten en we spreken dus af met een bevriend koppel om naar Lomprez te gaan voor een wandeling.
Na de werkdag zijn we weg en begeven we ons naar een parking in Lomprez een gehucht dat deel uitmaakt van Wellin waar we de nacht zullen doorbrengen.
Na installatie nog iets eten en daarna kijken we er eens rond en wat we zien ziet er zeker goed uit. Mooi hier en we zijn benieuwd naar de rest als we hier morgen gaan wandelen.

Afbeelding

Buiten drinken we met de buur nog eerst een cochon biertje voor we elk terug in ons mobiel huisje kruipen om te genieten van de warmte.
Wij luisteren nog wat muziek voor we ons bedje inkruipen.

zaterdag 3 april 21'

We ontwaken onder een frisse winderige grijze lucht. Wat een contrast met de voorbije dagen toen er records werden gevestigd van 25°. Nu mogen we blij zijn als we 10° halen en vanaf maandag is er zelfs terug kans op sneeuw.
We genieten van het vogelzang en aanzien buiten de kunsten van de zwaluws, roofvogels en allerhande andere gevederde vrienden.

Afbeelding
Sint Denniskerk

Na het ontbijt ga ik even wat foto's en filmpjes maken van de nabij gelegen étang, verrassend mooi hier. Ik mag er eigenlijk geen reclame van maken of het aan de grote klok hangen.

Afbeelding
Étang de la Pêcherie

Tegen 10.30u zijn we weg voor een wandeling richting Wellin maar we waren nog niet goed vertrokken of een buurvrouw nodigde ons uit om een kijkje te nemen aan een oude watermolen in haar tuin. Vervallen maar wel heel mooi met nog een paar vervallen muren en schuurtje ernaast.

Afbeelding
Vieux Moulin de Lomprez

Nadat we van deze pracht genoten hadden ging het verder naar Wellin. De heuvel over en ondertussen genieten van de uitzichten, de bloemen en bloesems, de dieren en de directe omgeving van dit leuke gehucht.

Afbeelding
Zicht op Lomprez

In Wellin deden we een bezoekje aan de bakker en keken we eens rond naar de historische gebouwen. Deze omgeving is echt wel een verrassing.

Afbeelding
het demblon huis

En aan de andere kant van Wellin ging het terug richting Lomprez. Onderweg kregen we mooie uitzichten op ons bord en zelfs de steengroeve en het bijhorende zonnepaneelveld had iets. De grijze lucht van deze morgen had plaats gemaakt voor zon en afwisselende bewolking.

Afbeelding
Les Carrières du Fond des Vaulx

Al snel kwam onze eindbestemming weer in zicht en we hadden genoten van onze 6km lange wandeling. Deze kan u steeds downloaden op MRA en G-Ti.
Aan de moby genoten we nog van de zon en in plaats van te verhuizen naar onze volgende bestemming besloten we van hier nog een nachtje te blijven staan.
Wat platte rust, wat keuvelen buiten met de vrienden, eens een kijkje aan de étang gaan nemen en voor we het wisten vloog de dag voorbij alsof het niks was. Dolce far niente met de zon op ons gezicht in ons stoeltje, wie had dat kunnen denken vandaag, wij in elk geval niet.

Afbeelding
Houten brugjes in het moeras

's Avonds nog wat tv kijken om daarna ons bedje in te kruipen en te dromen over wat de volgende dag ons brengt.

zondag 4 april' 21

Afbeelding

Onverwacht en niet aangekondigd voor vandaag maar we ontwaken onder een frisse, blauwe en zonnige hemel.
In het zonnetje en uit de wind is het zalig vertoeven en al zeker wanneer de ijskristallen verdwenen zijn.
Croissantjes bakken, koffie prepareren en een lekker ontbijtje is ons deel.
Rond 10u zijn we weg, de bedoeling is om richting de oost-kantons te rijden maar eerst gaan we in Redu op de camperplaats lozen. Als we daar aankomen merken we dat er juist 2 plaatsen vrij zijn, we zijn met twee en overleggen even. We besluiten dan ook om hier te blijven en plaatsen ons op de vrije plaatsen.
Een bezoekje aan de bakker voor een lekker brood en een fantastische appeltaart op grootmoeders wijze zijn onze vangst. Ons middagmaal in de camper smaakt en tegen 13u zijn we weg voor een wandeling, in het boekendorp Redu zijn 3/4 van de boekenwinkels open maar daar zijn we niet voor hier. We kijken wat in het dorp rond voor we verder wandelen.

Afbeelding
Het boekendorp

Nu wandelen we naar het grondstation van Redu waar onder andere ESA het galileo systeem test. Heel indrukwekkend om zien. Het werd gebouwd in 1965 en ziet er indrukwekkend uit.

Afbeelding
E.T. phone home

Over de glooiende heuvels gaat het terug richting Redu en onderweg genieten we van de uitzichten over de omgeving terwijl de zon op ons hoofd schijnt.

Afbeelding
Bee @ work

De GPX-track kan je downloaden op MRA en G-Ti.
Aan de camper genieten we buiten in de zon van ons drie uurtje, de appeltaart smaakt en we genieten met volle teugen. Al gauw word er ook een lekkere Arran en een Nectar Of The Daily Drams gedronken en horen we op de tv Asgreen de ronde van Vlaanderen winnen.
Eens het wat kouder werd gingen we naar binnen voor het avondeten en na het avondeten ging ik nog wat foto's maken in het lege Redu met de kerk als middelpunt.

Afbeelding
Eglise Saint-Hubert

De rest van de avond was het vooral wat tv kijken voor we gingen slapen.

maandag 5 april '21

Vandaag ontwaken we onder een laken van mist, het beloofde een mindere week te worden en voor ons brak de laatste dag van dit verlengde paasweekend aan.
Veel gingen we vandaag echter niet meer doen, het was een zalig weekend geweest en we besloten om de voormiddag in de moby door te brengen met een boek en wat muziek.
Tussen door een paar obligatoire zaken doen ivm de service, afscheid nemen van de vrienden en 's middags de overschot van de appeltaart op grootmoeders wijze naar binnen werken. Hierna werd de sleutel van de motor omgedraaid zodat de startmotor de cilinders al ronkend in werking smeet en weg waren we naar huis waar we weer in onze alledaagse beslommeringen konden ondergedompeld worden.

Het fotoalbum van dit paasweekend kunt u hier bekijken.

Vriendelijke groetjes

Afbeelding
Patrick en Carla



Klik hier voor het overzicht van de kleine trips
Plaats reactie