De start van de lente 19-22/3/'21

Patrick & Carla
Site Admin
Berichten: 383
Lid geworden op: vr okt 23, 2020 6:48 pm

De start van de lente 19-22/3/'21

Bericht door Patrick & Carla »

Afbeelding
De astronomische start van de lente

vrijdag 19 maart '21

We kunnen nog eens weg en daar gaan we gretig gebruik van maken.
We zijn nog steeds beperkt tot ons Belgenlandje en aan alle cijfers te zien zal dat nog wel een tijdje duren want ze gaan weer de verkeerde kant uit. Ze spreken zelfs weer van verstrengen, we zien wel wat komt.
We laten het in elk geval niet aan ons hart komen en vertrekken na het werk richting 's Gravenvoeren waar we ons op de wandelaarsparking installeren.
Buiten palaveren we nog wat met de vrienden die hier ook waren en rond 20u trokken we naar binnen om nog wat te genieten van de warmte voor we besloten om in ons bedje te kruipen.

zaterdag 20 maart '21

Afbeelding

We ontwaken vandaag onder een blauwe lucht en een mooi zonnetje, het begin van de lente geeft ons een boost. De temperaturen zouden vandaag wel niet zo hoog zijn volgens de voorspellingen maar het droge zonnige weer maakt alles goed.
Al snel verspreid de geur van verse koffie en pistolees zich in de camper.
Na het ontbijt wandelen we samen met de vrienden eens naar het dorp. Klein maar fijn met wat leuke fotogenieke plaatsjes.

Afbeelding

We wandelen eens tot aan het nieuwe speelbos waarna we terug naar de camper slenterden. In normale tijden zouden we nu in het dorp een zonnig terrasje doen met iets lekkers in de hand maar we zullen helaas nog een beetje heel veel geduld moeten hebben.

Afbeelding

Aan de moby genoten we nog wat van de zon en na ons middageten verhuisden we naar Blegny en gingen we op de mijnsite staan.
Het zonnetje was zalig en al snel stonden de stoeltjes buiten. Tussendoor gingen we eens rond snuisteren op het terrein.

Afbeelding

En we trokken ook naar het uitzichtspunt op de steenberg en met deze blauwe lucht had je natuurlijk een fantastisch uitzicht op de omgeving. We namen de 204 treden tellende trap naar omhoog en kwamen langs het oude spoor terug naar beneden.

Afbeelding

Eenmaal terug was het nog wat buiten palaveren met de vrienden tot het etenstijd was.

Afbeelding

Later op de avond buiten nog een klein aperitiefje voor we ons voor de rest van de avond terugtrokken in de moby na een leuke fijne dag.

zondag 21 maart '21

Afbeelding

Vandaag staan we op onder een mistig laken, wat een verschil met gisteren. Nog een geluk dat we gisteren toch naar het uitzichtspunt zijn geweest en dat niet tot vandaag hadden uitgesteld. Het ochtendritueel kon beginnen, croissants bakken, koffie malen, bialetti prepareren en genieten van de ontbijtgeuren.
Wel slecht nieuws van de vrienden die hier ook staan. Ze moeten zo snel mogelijk naar de dierenarts omdat het plots heel slecht gaat met de hond. Dat is eindigen in mineur voor hen, we wensen hen veel sterkte.
In de voormiddag doen we het relax aan terwijl de mist heel langzaam optrekt, het grijze wolkendek is waarschijnlijk voor de rest van de dag.

Afbeelding

In de voormiddag nog wat rondsnuisteren op de site en tegen de middag nemen we afscheid van de andere vrienden die huiswaarts keren. Wij hebben nog een dagje extra en hadden normaal gezien de abdij van Val-Dieu ingepland maar darmproblemen van de vrouw deed ons besluiten om dichter naar huis te trekken. Ze kon toch niet echt ver van de camper om een toilet in de buurt te hebben en Val-dieu gaat niet lopen. Het was er al lang voor ons en zal er nog lang na ons zijn. Na het middageten verplaatsen we ons naar Herk-de-stad maar de camperplaats was er volzet en het zag er niet naar uit dat ze daar vandaag nog gingen vertrekken.
We reden dan maar door naar het Schulensmeer in Linkhout waar we ons op het grasveld plaatsen.
Hier was het dan even platte rust en daarna ging ik eens rondkijken terwijl de vrouw in de camper bleef om te recupereren.

Afbeelding

Wat direct opviel was dat er hier overal serieuze werken bezig waren. Het Schulensmeer is indertijd onstaan door zandwinning en gaat nu van uiterlijk veranderen.

Afbeelding

Meer rietvelden, meer waterrecreatie, een extra eiland voor de vogels, een grotere plaats voor de vissers en een ontsnappingsplateau voor de grazers bij hoogwater. Op de infoborden staat dat het een tijd gaat duren, dat beloofd voor de huidige fauna en flora.

Afbeelding

Ik struin wat rond en laat mijn verschillende camera's aan het werk om een diversiteit aan perspectieven te hebben.

Afbeelding

Eens terug aan de moby was het beslissen of we zelf eten gingen maken of in de frituur iets gingen halen hier iets verder. Ze zijn daar heel lekker, dat weten we van een vorige keer en aangezien de darmproblemen bij de vrouw een heel pak beter zijn dan deze morgen komen we tot een unaniem besluit. We gaan voor de balletjes in tomatensaus op grootmoeders wijze met frietjes en daar hebben we helemaal geen spijt van gekregen.
De rest van de avond doen we het rustig aan tot het tijd word om te gaan slapen.

maandag 22 maart '21

Uitslapen vandaag en na het ontbijt maken we alles op ons dooie gemakje vertrekkensklaar zodat we tegen de middag thuis zijn.
Ons volgend uitje zal met het paasweekend zijn en dat zal een hele uitdaging zijn om dan een rustig plekje te vinden om de drukte te mijden waar we in deze covidtijden geen nood aan hebben. Dat zal nog even uitkijken zijn daarvoor tenzij ze in Brussel weer beslissen om zwaar te verstrengen tegen dan. We zien wel wat het word.

Afbeelding

Het fotoalbum van dit weekend kan u hier bekijken.Groetjes
Patrick en Carla

Klik hier voor het overzicht van de kleine trips
Plaats reactie