Historisch en Industrieel erfgoed 5-7/3/'21

Patrick & Carla
Site Admin
Berichten: 383
Lid geworden op: vr okt 23, 2020 6:48 pm

Historisch en Industrieel erfgoed 5-7/3/'21

Bericht door Patrick & Carla »

vrijdag 5 maart '21

Het is alweer van begin februari geleden dat we nog eens weg konden, maar nu is het weer zo ver.
Fris maar droog en zonnig weer voor dit weekend is de voorspelling van de weerman.
De campings zijn verleden maand terug mogen open gaan en er zijn dus meer mogelijkheden maar desalniettemin blijft het overal druk. De camper maakt in deze coronatijden een ongelofelijke boom door, dus het zal er niet op beteren en dat telt voor alle landen.
Het is dus de kunst om een plekje te zoeken waar we welkom zijn en waar het rustig is, een hele uitdaging die ik graag aan neem.
En ik denk er eentje gevonden te hebben, we gaan eens richting Henegouwen en we vertrekken naar Beloeil waar we ons op één van de parkings van het kasteel neerplanten.
Het is er rustig als we aankomen en hopen dat dit zo blijft.
We installeren ons en we genieten van de warmte in de moby tot het tijd was om naar ons bed te trekken.

zaterdag 6 maart '21

Afbeelding

Nog voor ons ontbijt op was kregen we bezoek van vrienden waarmee we in de voormiddag nog een kijkje aan het kasteel van Beloeil gingen nemen.

Afbeelding

Het kasteel was wel nog gesloten en jammer genoeg de tuinen ook maar in het eerste gedeelte konden we wel al eens rond snuisteren en wat we zagen was wel heel mooi.

Afbeelding

We gingen ook richting de orangerie aan de andere kant van het domein en zo kwamen we uit aan het uitzichtspunt waar je een heel indrukwekkend zicht kreeg op het kasteel en zijn vijver.

Afbeelding

In het terugkomen nog een bezoekje aan de plaatselijke boulangerie en zo hadden we wat lekkers om buiten aan de moby in de zon te eten. En het was ondanks de voorspelde lage temperatuur toch zalig in het zonnetje.
Tegen 15u waren we weg naar Lessines waar we ons op de parking aan de brandweer konden plaatsen.
We gingen hier vandaag niet meer weg, even langs het kanaal kijken en het industrieël erfgoed bewonderen was het laatste wapenfeit van de dag.

Afbeelding

En eens het buiten begon te donkeren kropen we terug binnen om nog een beetje tv te kijken tot het tijd werd om in ons bed te gaan.

zondag 7 maart '21

Het eerste werkje van de dag was een bezoekje aan de bakker die op nog geen 500m van onze slaapplaats lag.
Nog in de voormiddag gingen we een kijkje nemen in Lessines. Eén van de bekendste bezienswaardigheden is het 'Hôpital Notre Dame à la Rose'.

Afbeelding

Het was wegens de coronamaatregelen nog steeds gesloten maar het zag er zo al indrukwekkend uit, we komen ooit in normale tijden nog wel eens terug om de binnenkant te bekijken. Wanneer dat zal zijn weet echter niemand.

Afbeelding

We snuisteren in de kleine stadskern nog wat rond, alles is een beetje onderkomen maar het heeft wel iets. Er zijn een aantal mooie gebouwen en die bekijken we allemaal eens, een terrasje in de zon zal er helaas momenteel nog steeds niet van komen, we snakken naar hun heropening en kunnen enkel maar hopen dat de horeca deze crisis overleeft.

Afbeelding

We wandelen nog wat langs het kanaal en de Dender en genieten van de zon.

Afbeelding

Nog voor de middag waren we terug aan de moby, de vrienden namen al afscheid want zij hadden andere verplichtingen en wij gingen na het middageten ook terug huiswaarts.
We namen afscheid van de geboortestad van René Magritte en waren weer verbaasd over welke mooie plekjes we weer hier in België hadden gezien.

Afbeelding

Het fotoalbum van dit weekend kan u hier bekijken.Klik hier voor het overzicht van de kleine trips

Vriendelijke groetjes
Patrick & Carla
Plaats reactie