Nismes 16-18/10/'20 (Namen)

Patrick & Carla
Site Admin
Berichten: 383
Lid geworden op: vr okt 23, 2020 6:48 pm

Nismes 16-18/10/'20 (Namen)

Bericht door Patrick & Carla »

Afbeelding

vrijdag 16 oktober '20

Een weekendje vrij en we willen toch nog profiteren om er met de moby tussen uit te trekken want wie weet mogen we binnenkort niet meer nu de coronacijfers de verkeerde richting uitlopen.
Na het werk zijn we weg naar Nismes in de provincie Namen waar we ons op de camperplaats achter het park installeerden. Het was alweer van 2013 geleden dat we hier een bezoekje brachten, hoog tijd dus om dat nog eens te doen.
Normaal hadden we op de camperplaats in het centrum gaan staan maar daar was het morgenvroeg markt.
Na installatie maakte we het ons gezellig in de camper, truma op een zalige temperatuur, muziekje op, boek in de aanslag, we zitten hier goed en gerust in onze mobiele bubbel.
En vandaag ook de eerste echte test van onze nieuwe agm batterij die we op ons vorig uitje hadden gekocht omdat de originele woonbatterij het begeven had.
Eens klaas vaak zijn intrede deed kropen we onder de flanellen lakens en vielen we in slaap in een heel rustige omgeving. De buren zullen in elk geval geen lawaai maken tenzij ze uit hun graf kruipen natuurlijk, een mens staat van niks meer stom in deze woelige tijden.

zaterdag 17 oktober '20

We ontwaken hier met vogelgezang en tijdens ons ontbijt worden we getrakteerd op de grillen van de plaatselijke eekhoornhooligan, hij heeft precies wat teveel redbull gedronken zoals die rond zijn boom hotst.
Na ons ontbijt gingen we eens naar het centrum om een kijkje te nemen op de markt en om wat zaken te kopen en zo de plaatselijke handelaar te steunen.

Afbeelding

We kijken er wat rond en genieten van de herfstkleuren en typische bouwstijl. Echt wel mooi hier.

Afbeelding

Daarna gaan we via het parkje terug naar de moby waar we na ons middageten een wandeling doen door de streek. Niet zo een lange wandeling maar dat hoeft niet altijd, zolang we maar van de omgeving kunnen genieten.

Afbeelding

Het eerste deel van de wandeling gaat naar de ancienne tannerie de Dourbes, een oude en vervallen leerlooierij uit 1876 die in 1980 zijn deuren sloot.
Er werkten ooit 150 mensen en er werd leer voor zolen en textiel gemaakt. Vergane glorie van een ver verleden.
We struinen er wat rond en bekijken de toch wel interessante overblijfselen.

Afbeelding

Hierna gaan we terug op pad en begeven we ons naar de fondry des chiens, een ravijnachtig zinkgat met grillige rotspartijen. We zetten er ons op een bankje en genieten van de omgeving.

Afbeelding

Na dit bezoekje ging het terug naar Nismes, de twee cafeetjes die ze hier hadden waren jammer genoeg al gesloten, dus even langs de artisanale bakker om ons vieruurtje aan de moby te nemen met een goed bakje koffie.
De gpx-track van deze wandeling kan je downloaden op G-Ti en MRA.
We besluiten van hier nog een nachtje door te brengen in plaats van ons te verplaatsen en morgen zien we dan wel of we hier nog een wandeling doen of ergens onderweg.
We testen 's avonds nog of een verse lasagna lukt met de omnia en dat was natuurlijk weer top.

Afbeelding Afbeelding

Nog een filmpje voor het slapen gaan en onze dag zat er weer op.

zondag 18 oktober' 20

We staan vandaag op met een licht buitje boven ons hoofd. De geur van verse koffie en croissants hangt al snel in de moby.
Eerst maar eens even goed ontbijten en dan bekijken wat we gaan doen. En tijdens ons ontbijt was onze acrobatische eekhoorn ook weer van de partij. Altijd een festijn voor het als deze beestjes zich zwierig van boom tot boom bewegen.
We hadden nog een wandeling naar een uitzichtspunt dat we konden doen maar de zin ontbrak ons en de hele lichte regenval die er soms was deed die zin nog meer afnemen.
We verkozen om gewoon gezellig in de moby te blijven met zicht op het mooie parkje.

Afbeelding

En onze vriend pluimstaart kwam regelmatig zijn acrobatisch talent tonen, dus we verveelde ons zeker niet.
Na het middageten maakte we ons langzaam klaar om te vertrekken, nog even langs de camperplaats in het centrum om te lozen want dat was hier niet mogelijk om daarna onze neus huiswaarts te richten en hopelijk mogen we binnen twee weken nog weg.
En o ja voor ik het vergeet, onze agm batterij van beaut heeft het heel voortreffelijk gedaan.
De fotogalerij van ons weekendje kan je hier bekijken.

Klik hier voor het overzicht van de kleine trips
Plaats reactie