Dessel/schulensmeer 2-4/10/'20

Patrick & Carla
Site Admin
Berichten: 383
Lid geworden op: vr okt 23, 2020 6:48 pm

Dessel/schulensmeer 2-4/10/'20

Bericht door Patrick & Carla »

vrijdag 2 oktober '20

Ons eerste weekendje weg na onze Coronacation naar Frankrijk en Duitsland. Regenachtig dit weekend maar dat houd ons niet tegen om weg te gaan, als we kunnen een mogen zijn we weg. Maar helaas zijn er ondertussen weer veel beperkingen bij gekomen, Nederland is een pak strenger geworden en de Nederlandse regering heeft niet essentiële reizen binnen hun grenzen verboden, dat word het dus niet voor ons. Duitsland heeft deze week België rood ingekleurd en zonder negatieve test en quarantaine zijn we niet welkom. Dat hebben we er niet voor over dus dat word het ook niet. We houden het deze keer lekker dichtbij en we rijden naar Limburg na onze werkdag. We strijken neer aan het Schulensmeer in Linkhout, vroeger kon je hier gedoogd staan en ondertussen is dat officieel geworden. Veel moet je jezelf daar echter niet bij voorstellen, dat officiële is enkel een verkeersbord met camper op, aan de plaats zelf is niets veranderd. Enkel een parking zonder voorzieningen maar we zijn toch zelfbedruipend dus dat maakt ons niet uit. Eens geïnstalleerd maken we het ons gezellig voor de rest van de avond.

zaterdag 3 oktober '20

Vandaag sliepen we uit en kwamen we pas tegen 9u uit ons bed. Eerst even naar het toilet nadat ik uit het bed kwam, het toilet spoelen en...... tiens die waterpomp doet nu zo raar, nog eens spoelen en die gaat nu zo traag.
Even eens op het paneel kijken en je hoor de batterij onder de 10v en dat ondanks dat we gisterenavond onze batterij niet aangesproken hadden en ook geen verwarming gebruikt hadden omdat het warm genoeg was.
Even de multimeter erbij wat testjes uitvoeren en ja prijs, de batterij hield zijn lading niet meer, die is stuk na 5,5jaar.
Mmmmm even overdenken wat we nu gaan doen, even Google op en na een telefoontje naar Juga camper service in Tessenderlo dat maar 16km van hier lag.
Ze hadden woonbatterijen op stock staan en waren doorlopend open tot 17u, maar ze hadden geen personeel aan het werk in de atelier om de batterij te wisselen, maar dat was geen probleem voor mij dat deed ik zelf wel.
Maar eerst ons ontbijt en nog eens een stukje aan het Schulensmeer gaan wandelen, ondanks het grijze weer steeds een zalig plekje hier om te vertoeven.

Afbeelding

Nadat we de roeiers aan het werk hadden gezien gingen we nog een koffie drinken in de taverne van het onthaalgebouw en dan waren we weg naar de Juga.
Daar wat meten en passen om dan te kiezen voor de agm deepcycle batterij die een betere kwaliteit is dan de standaard woonbatterij, zo komen we weer een paar jaar toe hopen we en ze kon op de originele druppellader van de camper gebruikt worden dus dat zat snor.
De batterij moest wel eens doorgeladen worden voor de zekerheid en daarom kozen we om naar de camperplaats van Dessel te gaan. Die is er nog niet lang, we waren er nog niet geweest en alle service is er aanwezig en ze was ook niet zo veraf. Even een belletje naar de uitbater om te horen of er plaats was en weg waren we.
Na installatie wandelde we eens naar de toren aan sas 4, die lag nog geen kilometer van de camperplaats en in de toren kan je genieten van een mooi uitzicht, de grijze lucht kregen we er gratis bij.

Afbeelding

Naast de toren heb je de pannekoekenboot en die pakte we maar ineens mee. En ik kan zeggen dat ze lekker waren.

Afbeelding Afbeelding

We gingen langs het zelfde stukje kanaal terug naar de moby. Echt wel mooi hier en zo te zien voor de fietsers ook een aanrader.

Afbeelding

Aan de moby konden we zelfs nog even buiten zitten in de zon, wie had dat gedacht na zo een druilerige dag.
Eens het te koud werd hielden we het nog gezellig in de moby tot het tijd werd om ons bedje in te gaan.

zondag 4 oktober '20

Vandaag sliepen we weer uit en na ons ontbijt reden we naar Diest waar we op één van de randparkings gingen staan om het centrum eens te bezoeken.
Maar de vrouw voelde haar niet 100% want ze had niet schitterend geslapen.
We besloten dan maar om het bezoekje aan het centrum uit te stellen tot een volgende zitting, het is niet zo ver van huis en we kunnen hier steeds terecht wanneer we willen.
Het zal hoogstwaarschijnlijk de komende maanden toch alleen maar uitstapjes zijn in België aangezien we bij de buren momenteel niet welkom zijn.
We genoten hier dan maar enkel van ons middageten en van het uitzicht om daarna de volle 25km huiswaarts te rijden. We hadden ons toch weer goed geamuseerd.

Afbeelding

Onderweg nog even de dieseltank voldoen om hem daarna te stallen voor ons volgend uitje binnen een paar weken. Hopelijk valt het weer dan wat mee zodat we wat herfstkleuren in onze ardennen kunnen gaan opsnuiven.
Het volledige fotoalbum van dit uitje kan je hier bekijken

Klik hier voor het overzicht van de kleine trips
Plaats reactie